Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
VIDEO Inundații masive în Germania. Autoritățile au declarat stare de dezastru natural
WhatsApp
Autoritățile din Germania intervin pentru a curăța efectele inundațiilor masive din landul Saarland.
 (Foto: captură Youtube)

Serviciile de urgență din Germania sunt implicate într-o acțiune majoră de curățare, după ce ploile abundente au provocat inundații masive în sud-vestul țării, în timp ce zone din Belgia și Olanda au fost de asemenea afectate.

Vineri, o ploaie torențială uriașă în landul german Saarland a inundat clădiri, a lăsat străzile sub apă și a provocat evacuări, salvatorii transportând locuitorii blocați în siguranță cu bărci.

Oficialii au declarat că au fost cele mai grave inundații din zonă din ultimii aproape 30 de ani, capitala Saarbrüken fiind grav afectată, iar rapoartele spun că o breșă într-un dig a dus la închiderea unei centrale electrice din acest stat.

Nu au fost raportate decese, dar cel puțin o persoană a fost rănită.

 

Youtube video image

Cancelarul Olaf Scholz a vizitat un sat din zona afectată

 

Cancelarul Olaf Scholz, care a vizitat un sat din zona afectată, a declarat că „putem vedea aici ce violențe poate provoca natura și cât de mult trebuie să ne pregătim în mod constant pentru astfel de evenimente”.

El a lăudat munca depusă de serviciile de urgență pentru a-i ajuta pe locuitorii din zonă și a promis ajutor pentru cei afectați de dezastru.

Premierul landului Saarland, Anke Rehlinger, a declarat că autoritățile nu au încă o imagine completă a pagubelor, dar că se așteaptă ca acestea să fie „considerabile”.

Cu toate acestea, ploile abundente s-au atenuat la începutul zilei de sâmbătă, iar avertizarea de vreme severă pentru această zonă a fost ridicată.

Aproximativ 850 de lucrători de la agenția federală de ajutorare au fost trimiși în Saarland pentru a ajuta la combaterea inundațiilor, alăturându-se celor câteva mii de persoane, mulți dintre ei voluntari, din acest land, a declarat ministerul de interne.

Echipe de salvare a apei au fost trimise din alte landuri, iar unități suplimentare de stingere a incendiilor au fost trimise din landul Baden-Wuerttemberg, a precizat acesta.

 https://www.stiridiaspora.ro/inundatii-masive-in-germania-autoritatile-au-declarat-stare-de-dezastru-natural_518526.html

Germania s-a confruntat cu o agravare a inundațiilor în ultimii ani

 

În 2021, regiunile Renania-Palatinat și Renania de Nord-Westfalia au fost afectate de inundații catastrofale care au ucis peste 180 de persoane.

În Belgia, provincia Liege a fost afectată de inundații grave în noaptea de peste zi spre sâmbătă, autoritățile primind sute de cereri de asistență și 150 de pompieri au fost mobilizați, a declarat guvernatorul Herve Jamar.

Principalul ajutor oferit de serviciile de urgență a fost pomparea apei din clădirile inundate, a spus el.

Dincolo de graniță, în provincia olandeză Limburg, două campinguri au fost evacuate sâmbătă dimineața devreme, deoarece erau amenințate de creșterea apelor, au declarat autoritățile.

Între timp, zona Moselle din nord-estul Franței a fost plasată în alertă de inundații, deoarece nivelul apei a crescut în râuri în urma ploilor abundente.

Experții spun că schimbările climatice cresc frecvența și gravitatea inundațiilor.

 

----------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel