Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Interzicerea paielor din plastic NU SALVEAZĂ oceanele. Se caută soluții pentru stoparea poluării
WhatsApp
Interzicerea paielor din plastic nu va pune capăt problemei reprezentate de poluarea oceanelor, a prevenit Andrew Wheeler, directorul Agenţiei de Protejare a Mediului (EPA) din Statele Unite, aflat în vizită la Bruxelles, vineri, înainte de reuniunea G7 Environment, informează AFP.

"Orice reducere în acest domeniu este bună, însă eu sunt îngrijorat de ceea ce cred oamenii, că odată cu interzicerea paielor din plastic am rezolvat deja problema" deşeurilor care ajung în mare, a declarat Andrew Wheeler. 

Oficialul american a făcut această afirmaţie cu două zile înainte de reuniunea de duminică organizată în oraşul francez Metz la care vor participa miniştrii Mediului din ţările membre în G7 (Germania, Canada, Statele Unite, Franţa, Italia, Japonia şi Marea Britanie) şi din 10 ţări invitate. 

"Problema noastră din Statele Unite constă în faptul că americanii cred că dacă îşi depun deşeurile în pubela de reciclare aflată în josul străzii atunci au rezolvat problema. Nu este cazul", a continuat el.

După ce China a oprit în 2017 importurile de plastic utilizat, Statele Unite s-au confruntat, la fel ca UE, cu problema reutilizării acestor produse plastice, a explicat oficialul american. 

"Trebuie să găsim o mai bună modalitate de utilizare a materialelor noastre reciclate", a insistat el.

Apa de pe Terra, în pericol



Andrew Wheeler, a cărui poziţie în fruntea EPA echivalează, de facto, cu funcţia de ministru al Mediului în Statele Unite, consideră problemele ce afectează apa de pe Terra drept "cea mai mare problemă de mediu actuală şi o ameninţare pentru planetă".

În plus faţă de poluarea oceanelor, el doreşte ca omenirea să se concentreze pe accesul la apă potabilă şi pe problemele de infrastructură. 

Andrew Wheeler a început deja să abordeze aceste subiecte cu înalţi oficiali japonezi şi europeni, a precizat el, cu ambiţia de a obţine progrese în cadrul G7 şi, apoi, în cadrul primei reuniuni a miniştrilor Mediului din G20, programată în luna iunie în Japonia. 

"În ceea ce priveşte infrastructurile, de exemplu, am experimentat în Statele Unite un anumit număr de mecanisme de finanţare inovatoare", pentru a mobiliza nu doar fonduri publice, ci şi finanţări private, a subliniat el, sugerând că omenirea trebuie să găsească o modalitate pentru a imita aceste mecanisme în cadrul unor organisme internaţionale.

Se încearcă stoparea poluării


Summitul G7 Environment are ca temă "lupta împotriva inegalităţilor pentru protejarea biodiversităţii şi a climei".

Statele Unite depun eforturi pentru a-şi scădea emisiile poluante, a subliniat Andrew Wheeler. Emisiile de CO2 au scăzut cu 14% începând din 2005, iar cele de metan cu 15%. 

"Însă noi nu vom adopta măsuri internaţionale ce ar dăuna competitivităţii noastre, precum Acordul pentru climă de la Paris", a adăugat oficialul american. 

La jumătatea lunii aprilie, când statele din UE au aprobat deschiderea negocierilor comerciale cu Statele Unite, chestiunea discuţiilor purtate cu un partener ostil Acordului de la Paris a deranjat Franţa.

"Suntem dispuşi să includem provizioane de mediu în acordurile noastre comerciale, dar nu cred că ar fi productiv să legăm un acord comercial de un acord specific, aşa cum este cazul Acordului pentru climă de la Paris", a comentat Andrew Wheeler. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel