Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Insulele Feroe vor limita vânătoarea de delfini în urma protestelor de protest
WhatsApp
Insulele Feroe vor limita provizoriu la 500 de exemplare controversata vânătoare de delfini, după ce au fost criticate pe scară largă în urma sacrificării de anul trecut, când au fost ucise peste 1.400 de exemplare.
Foto: Unsplash

În februarie, ca răspuns la protestele strigătoare la cer, a fost ordonată o revizuire. Activiștii pentru drepturile animalelor au denunțat de mult timp vânătoarea, considerând că sacrificarea este crudă și inutilă.

Locuitorii Insulelor Feroe susțin această practică, argumentând că delfinii îi hrănesc de secole.

 

vânătoarea de mamifere marine este o tradiție care se practică de sute de ani 

 

Cunoscută sub numele de "grindadrap" (sau Grindadrap în limba feroeză), vânătoarea de mamifere marine - în special de balene - este o tradiție care se practică de sute de ani în aceste insule îndepărtate, un teritoriu autonom danez din Atlanticul de Nord.

Însă amploarea uciderii de anul trecut i-a șocat pe mulți localnici și chiar a atras critici din partea grupurilor implicate în această practică. Înregistrările au arătat că acesta a fost cel mai mare număr de delfini uciși vreodată într-o singură zi în Insulele Feroe.

O petiție cu aproape 1,3 milioane de semnături care solicită interzicerea vânătorii tradiționale a fost înaintată guvernului feroez, conform BBC.

 

Guvernul a limitat captura anuală de delfini

 

În prezent, guvernul a limitat captura anuală de delfini cu laturi albe la 500 de exemplare pentru următorii doi ani. În prezent, doar vânătoarea de delfini este revizuită, nu întreaga tradiție a vânatului.

Cota a fost stabilită după "captura neobișnuit de mare" de 1.423 de delfini cu laturi albe în septembrie, a precizat guvernul într-o declarație.

"Aspecte ale acestei capturi nu au fost satisfăcătoare, în special numărul neobișnuit de mare de delfini uciși", a adăugat acesta.

Cu toate acestea, guvernul a afirmat că vânătoarea servește ca "un supliment important pentru mijloacele de trai ale locuitorilor din Insulele Feroe".

 

Delfinii orbi din Indus, pe cale de dispariție, au nevoie de ajutor imediat

 

Mai mulți oficiali ai Punjab Wildlife care sunt de acord cu Dr. Khan au declarat că această amenințare despre care vorbește este de fapt din cauza proastei gestionări a guvernului. Oficialii care au cunoștință de acest subiect au informat The Express Tribune că Punjab Wildlife este responsabil pentru creșterea și protecția delfinilor orbi, conform Legii Punjab Wildlife Act, conform Tribune.

"Numărul total de delfini orbi din Indus este de 1850. Se estimează că numărul delfinilor orbi din Indus este de 170 de la barajul Chashma la zona barajului Taunsa, 571 de la Taunsa la Guddu, 1.075 de la Guddu la barajul Sukkur și 34 de la Sukkur la Kotli". În timp ce această separare inegală a mamiferelor acvatice este descurajantă, conform lui Sukhera, coordonatorul WWF, Dr. Uzma Khan, a declarat pentru The Express Tribune că populația de delfini a crescut marginal. "Ultimul studiu efectuat în 2017-18 asupra populației de delfini orbi arată că numărul estimat al animalelor este de aproximativ 1987." Cu toate acestea, Dr. Khan a avertizat că amenințarea la adresa speciei nu s-a încheiat în niciun caz.

Cu toate acestea, spre deosebire de Departamentul de Pescuit, Punjab Wildlife nu are personal instruit pentru a lucra în râuri și nici nu are bărci, au afirmat oficialii. Fostul secretar pentru păduri și faună sălbatică, Shahid Zaman, când a fost întrebat despre inițiativele guvernului de a proteja delfinii, a informat că în mandatul său a pus deoparte 320 de milioane de rupii pentru protecția și reabilitarea delfinilor în cadrul proiectului 10 miliarde de copaci. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel