Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
INFERN în Portugalia. ZECI de oameni răniți în incendii | VIDEO
WhatsApp
Circa 1.300 de pompieri au fost mobilizaţi duminică pentru a stinge incendiile de pădure izbucnite într-o regiune muntoasă din centrul Portugaliei, relatează DPA şi APP. 

Cel puţin opt persoane au fost rănite în weekend în urma incendiilor semnalate în districtele Vila de Rei, Macao şi Serta - la circa 200 de kilometri nord-est de Lisabona, a informat ziarul Publico citând autorităţile.

Un bărbat a fost transportat la o clinică din capitală după ce a suferit arsuri grave, potrivit responsabililor din cadrul apărării civile.

Vânturile puternice şi temperaturi ridicate, de până la 35 de grade Celsius, au făcut dificilă stingerea incendiilor izbucnite sâmbătă după-amiaza.

Zona cuprinsă de flăcări se află la 20 de kilometri de districtul Pedrogao Grande, unde incendiile devastatoare din iunie 2017 s-au soldat cu 64 de morţi.

Situaţia a rămas gravă duminică în districtul Vila de Rei, unde incendiul era încă activ - situaţie care l-a determinat pe preşedintele portughez Marcelo Rebelo de Sousa să-şi anuleze toate întâlnirile programate pentru weekend.

În pofida mobilizării impresionante de pompieri, localnicii susţin că nu au primit ajutor adecvat în lupta cu flăcările.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel