Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
India își schimbă atitudinea şi condamnă masacrul din Bucha: "Crimele, profund tulburătoare"
WhatsApp
Ambasadorul Indiei la Naţiunile Unite a condamnat uciderea civililor din Bucha, ceea ce reprezintă o schimbare vizibilă în abordarea publică a oficialilor indieni cu privire la invadarea Ucrainei de către Rusia.
India își schimbă atitudinea şi condamnă masacrul din Bucha Crimele, profund tulburătoare.

În timpul reuniunii de marţi a Consiliului de Securitate al ONU, TS Tirumurti, Reprezentantul Permanent al Indiei la ONU, a descris rapoartele despre crime "profund tulburătoare", scrie CNN, potrivit Digi24.

"Condamnăm fără echivoc aceste crime şi sprijinim apelul pentru o anchetă deschisă", a spus Tirumurti. El nu a numit în mod direct Rusia ca fiind vinovată.

"Situaţia din Ucraina nu a prezentat nicio îmbunătăţire semnificativă de când Consiliul a discutat ultima oară această problemă. Situaţia doar s-a deteriorat, precum şi consecinţele umanitare", a spus el. 

În declaraţiile anterioare emise de guvernul său, India nu a condamnat agresiunea Rusiei. În schimb,. prim-ministrul Narendra Modi a făcut apel la încetarea violenţei.

India s-a abţinut, de asemenea, de la diferite rezoluţii ale ONU care au condamnat Rusia, susţinând că ar trebui purtate discuţii de pace şi că cele două naţiuni se concentrează pe "diplomaţie şi dialog".

 

"Această nouă Cortina de Fier are potenţialul de a împărţi efectiv lumea"  

 

Tirumurti a făcut această declaraţie în aceeaşi zi în care Partidul Congresului din India şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la poziţia ţării faţă de război. 

În timpul unei discuţii în cadrul parlamentului pe această temă, Shashi Tharoor, liderul opoziţiei, a descris prima declaraţie a Indiei, din februarie, ca fiind "deplorabilă". "Am fost şocat, voi spune foarte sincer, la primele noastre declaraţii la Naţiunile Unite... nu a fost doar abţinere", a spus Tharoor. 

Parlamentarul Manish Tewari a vorbit despre evoluţia geopolitică, spunând că "această nouă Cortina de Fier are potenţialul de a împărţi efectiv lumea" şi a adăugat că India "s-ar putea să nu aibă opţiunea de a putea sta în afara acestei noi Cortine de Fier". 

"...Rusia a fost un prieten de încredere al Indiei şi un aliat de lungă durată. Rusia a venit în ajutorul Indiei, probabil, în vremurile noastre cele mai dificile… Dar apoi, domnule preşedinte, şi prietenilor trebuie să li se spună dacă greşesc", a declarat Tewari.

În 1 aprilie, aflat în vizită oficială în India, ministrul de externe al Rusiei,  Serghei Lavrov, a spus că apreciază felul în care India a răspuns faţă de criza din Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel