Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
INCREDIBIL. Italienii se organizează în patrule cetățenești. "Am auzit români care plănuiau o spargere"
WhatsApp
Municipalitatea din localitatea Bassano del Grappa (provincia Vicenza) extinde patrulele cetățenești, în încercarea de a face cartierele orașului cât mai sigure. În sprijinul proiectului, italienii dau exemplu infracțiunile comise de români, relatează ilgiornaledivicenza.it.

Patrulele cetățenești sunt sprijinite de primărie, care acum vrea să extindă acest tip de control în cât mai multe cartiere ale localității. În anul 2017, supravegherea a avut loc experimental în trei cartiere: San Michele, San Marco și San Vito, cu rezultate foarte bune, potrivit inițiatorilor proiectului.

Practic, serviciul se bazează pe voluntari care raportează mișcările "suspecte" carabinierilor. Astfel, oameni simpli devin adevărate "santinele", cu ochii mereu vigilenți pentru a observa mașini și persoane suspecte.

Proiectul "Zona sigură" are sprijinul consilierului pentru siguranță de la primărie, Angelo Vernillo, care a anunțat că vrea să convoace toti președinții de asociațiilor de proprietari din zonele unde va fi extins, pentru a le cere sprijinul.

"Episodul cel mai grăitor a avut loc atunci când o asistentă medicală, care a lucrat câțiva ani în România, a reușit să înțeleagă dialogul unor români într-un bar. Aceștia păreau să organizeze o spargere, așa că poliția a fost alertată imediat. Prin urmare, proiectul este foarte util", a declarat Calmonte, unul din președinții de cartier.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel