Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Update. 29 de români, pe feribotul care a ars între Grecia și Italia. 237 de persoane la bord
WhatsApp
Azi noapte s-a declanșat un incendiu pe un feribot de pe ruta dintre Grecia și Italia. Nava călătorea de la Igoumenitsa la Brindisi. La bord se aflau 237 de pasageri și 57 de membri ai echipajului. 

UPDATE ora 11:00. La bordul navei se aflau și 29 de români. 

Romulus, un român care se afla pe navă, a povestit tot ce s-a întâmplat.

"La două ore și jumătate de la plecare, nava era în flăcări. Pe durata cât am venit din Italia spre Grecia totul era ok, liniște, nu s-a întâmplat absolut nimic. Erau mai multe persoane cu mine pe navă. Am observat mașini cu numere de România, autoturisme, microbuze, chiar și camioane. Din ce ni s-a spus o singură persoană a necesitat intervenție medicală, care se află la spital sub observație, restul sunt bine," a povestit românul.

Știrea inițială: 

Incidentul terifiant a avut loc chiar în miez de noapte. Mai întâi au pornit flăcările și apoi alarma. Un incendiu a izbucnit la bordul unui feribot italian Euroferry Olympia, aparținând companiei Grimaldi Lines, care circula între orașul grec Igoumenitsa și Brindisi.

Flăcările au speriat un număr nici mai mic, nici mai mare de 237 de pasageri și 51 de membri ai echipajului. Din fericire, autoritățile au declarat că nu există persoane rănite și că investigațiile vor continua.

 

Nava a fost evacuată complet și în siguranță

 

Potrivit ANSA, în jurul orei 7.00, nava a fost evacuată complet cu vehiculele aflate la bord și nu au fost raportate răniți.

Incendiul a avut loc la aproximativ 9 mile de coastă, în mijlocul zonei Sar din Grecia. Paza de coastă a Greciei, responsabilă de operațiunea de salvare, a contactat imediat Comandamentul general al Căpităniilor de port din Roma pentru a coordona intervenția.

Paza de coastă italiană a pus la dispoziție mijloace navale și aeriene, care nu au fost necesare. Pe lângă bărcile de patrulare ale pazei de coastă grecești, a intervenit și o unitate a Guardia di Finanza italiană, care se afla în zonă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel