Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Incendii puternice de vegetație în Spania: Autoritățile evacuează cetățenii
WhatsApp
Mai multe incendii de vegetație au izbucnit în provincia Navarra, nordul Spaniei. 
Incendii de vegetație în Spania (Sursa foto: Agerpres)

Aproximativ 1.000 de rezidenţi din 12 sate situate în provincia Navarra din nordul Spaniei au fost obligaţi să îşi părăsească locuinţele luni, în timp ce mai multe brigăzi de pompieri încercau să stingă incendiile de vegetaţie izbucnite în acea regiune, informează DPA.

Localnicii au fost găzduiţi în adăposturi de urgenţă, a raportat cotidianul Noticias de Navarra, care citează informaţii transmise de autorităţile locale.

Situaţia s-a agravat din cauza vânturilor care şi-au schimbat direcţia în zona munţilor Sierra del Perdon şi în Gallipienzo, la circa 20 de kilometri sud de capitala provinciei Navarra, oraşul Pamplona.

Meteorologii prognozează că regimul termic urmează să se amelioreze treptat în perioada următoare, pe măsură ce actualul val de caniculă va scădea în intensitate, iar temperaturile vor coborî sub pragul de 30 de grade Celsius.

Cel mai grav focar de incendiu, situat în regiunea muntoasă Sierra de la Culebra din nord-vestul Spaniei, aproape de graniţa cu Portugalia, a fost stins, însă flăcările au devastat deja vegetaţia de pe 25.000 de hectare. Consecinţele economice generate de incendii pentru această regiune slab populată sunt importante.

Valurile de caniculă devin tot mai frecvente şi tot mai intense în Spania, având totodată tendinţa de a se produce mai devreme în decursul anului. Termometrele din Montoro, o localitate din provincia Andaluzia din sudul ţării, au indicat temperatura record de 47,4 grade Celsius în luna august a anului trecut. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel