Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Încă o navă militară rusească din Insula Șerpilor, lovită cu rachete de armata ucraineană
WhatsApp
O navă rusescă, folosită pentru transport logistic, „Vsevolod Bobrov”, a fost cuprinsă de un incendiu la bord. Nava a fost remorcată din zona Insulei Șerpilor către portul Sevastopol, a anunțat Serghei Bratciuk, purtătorul de cuvânt al Administrației militare regionale din Odesa, citat de CNN.

Anterior, site-ul 24tv.ua, citând surse din cadrul serviciilor de securitate ucrainene, anunța că unul dintre cele două vase de suport logistic pe care Rusia le are în Marea Neagră ar fi fost cuprins de un incendiu, din motive necunoscute, în timp ce se îndrepta spre Insula Șerpilor.

Potrivit unor informații, nava ar fi încercat în cursul nopții să ducă pe Insula Șerpilor un sistem de apărare antiaeriană. Ucrainenii ar fi lovit-o însă cu o rachetă, iar nava nu a apucat să-și ducă încărcătura pe Insula Șerpilor.

Ulterior, ar fi avut loc o operațiune de salvare a echipajului, iar nava a fost tractată către Sevastopol și ar avea nevoie de reparații majore.

Reamintim că în aprilie forțele ucrainene au reușit să lovească cu rachete „Neptun” nava amiral a Flotei Rusiei la Marea Neagră, crucișătorul „Moskva”, care ulterior s-a scufundat. 

 

Crucișătorul Moscova s-a scufundat în timp ce era remorcat 

 

Ministerul Apărării din Rusia a anunțat, oficial, pe 14 aprilie, că crucișătorul Moscova, nava amiral a Flotei ruse de la Marea Neagră, s-a scufundat, în timp ce era remorcat la Sevastopol.

Kremlinul a transmis că nava Moscova a suferit avarii din cauza unui incendiu, care a ajuns la muniția navei, fără să recunoască că aceasta a fost scufundată de Ucraina, scrie pravda.com.ua.

Nava a intrat în serviciu militar în decembrie 1982. Pe această navă, președintele sovietic Mihail Gorbaciov a călătorit în Malta,, unde a avut discuții cu președintele american George W. Bush, în 1989. De asemenea, nava a fost implicată în operațiunile militare ale Rusiei împotriva Georgiei în 2008, precum și pentru consolidarea contingentului militar rus în Siria.

Citeste si: Crucișătorul rusesc "Moscova", bombardat de ucraineni, ar putea avea la bord focoase nucleare

Ucraina a anunțat, miercuri seară, că a lovit cu rachete și avariat nava-amiral a flotei ruse din Marea Neagră, crucișătorul „Moscova”, scrie The Guardian, citându-l pe guvernatorul regiunii Odesa, Maxim Marcenko. Purtătoarea de cuvânt a marinei ucrainene a confirmat că „Moscova” este nava care le-a cerut grănicerilor ucraineni să se predea și care a primit în replică celebra înjurătură "Russian warship, go fuck yourself". La rândul ei, Rusia a admis că nava a fost serios avariată de o explozie, dar a pus-o pe seama unui incendiu la bordul crucișătorului, care a trebuit evacuat complet.

"Rachetele Neptun care păzesc Mara Neagră au provocat avarii serioase navei rusești. Glorie Ucrainei!", a anunțat guvernatorul regiunii Odesa, Maxim Marcenko, pe canalul său de Telegram.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel