Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
În Spania dispar localurile vechi de flamenco. O tradiție foarte veche, desființată definitiv de pandemie
WhatsApp
Spaniolii asistă la dispariţia celor mai vechi localuri de flamenco, din cauza pandemiei. Câţiva artişti de flamenco au cântat şi au dansat în stradă, la Madrid, ca să denunţe situaţia în care se află cultura.
restaurant_din_spania

Barul Villa Rosa este un „tablao" flamenco, vechi de 140 de ani şi acum se închide. Este unul din localuri celebre din cartierul Las Letras, din Madrid.

„Situaţia este imposibil de susţinut, cu atâtea cheltuieli adunate, după un an în care am stat închişi. Asta ne-a împins să luăm decizia drastică de a închide”, spune Rebeca Garcia, director Villa-Rosa Flamenco Show.

Ca să-şi arate durerea, artiştii au dansat în stradă, poate pentru ultima oară, pentru iubitorii acestui fenomen artistic, unic în lume. Au aruncat pe fereastră costume vechi, în timp ce un artist a cântat unul din cele mai vechi cântece ale genului.

Pandemia în Spania. Criza îi aduce în faliment



Pierderile provocate de carantină afectează toate barurile care oferă spectacole flamenco şi care erau primele pe lista de obiective urmărite de turiştii străini, care ajungeau în Spania. Artiştii de flamenco din Spania denunţă faptul că doar 10% din localuri au redeschis după relaxarea restricţiilor sanitare.

Mulţi îşi dau seama că, fără ajutorul statului, acesta poate fi ultimul lor dans.

Spania are 93 de localuri care oferă spectacole autentice de flamenco. Doar 6 baruri flamenco au primit ajutor din partea administraţiei.

Muzica flamenco a fost declarată patrimoniu cultural imaterial UNESCO în 2010. Pandemia a distrus 60% din joburile care existau acum un an în domeniul culturii. Artiştii europeni au pierdut 90 la sută din venituri din cauza pandemiei, relateză Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel