Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Imagini șocante dintr-o închisoare din Rusia, unde mai mulți deținuți sunt torturați (VIDEO)
WhatsApp
Presa rusă independentă a publicat marţi mai multe imagini care arată practici de tortură a deținuților în tabăra de muncă a unei închisori.

Ziarul rusesc Novaya Gazeta, citat de Agerpres, afirmă că imaginile au fost înregistrate în anul 2016 sau 2017 la o închisoare din Iaroslavl, la circa 250 de kilometri nord-est de Moscova, şi scurse către presă de o organizaţie pentru apărarea drepturilor omului.

Imaginile arată gardieni de penitenciar lovind cu brutalitate doi deţinuţi aproape dezbrăcaţi. Una dintre victime ar fi decedat ulterior la spital.

 

Aleksei Navalnîi ar putea să ajungă de asemenea într-un lagăr de muncă

 

Postul de radio Eho Moskvîi a relatat la începutul săptămânii despre cazul unui deţinut care a fost torturat de alţi deţinuţi într-un penitenciar din apropierea oraşului Irkuţk.

În loc să-l ajute, gardienii închisorii l-au imobilizat cu bandă adezivă şi i-au lăsat pe ceilalţi deţinuţi să-l lovească. Conform aceleiaşi relatări, directorul închisorii a fost demis ulterior.

Disidentul rus Aleksei Navalnîi ar putea să ajungă de asemenea într-un lagăr de muncă după ce sâmbătă un tribunal din Moscova a confirmat în cazul său o sentinţă de doi ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru încălcarea controlului judiciar. Dar încă nu este clar unde va fi încarcerat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel