Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Imagini EXCLUSIVE de la fermele de sparanghel din Germania unde lucrează românii. Ce spune un patron neamț
WhatsApp
Echipa ŞtiriDiaspora.ro a obţinut imagini în EXCLUSIVITATE de la ferma de sparanghel din Germania, reclamată de un tânăr român plecat la muncă.

Imaginile au fost realizate de Erich Mocanu, fondator al organizaţiei AEBS, în ferma unde a lucrat Iulian, românul plecat la cules sparanghel în Germania şi care ne-a spus că se află într-o situaţie grea după ce ar fi încercat să îşi dea demisia şi angajatorul i-ar fi reţinut, potrivit acestuia, buletinul.

"Pe data de 19.04.2020 am fost contactat de o persoana ce este in Berlin pe străzi şi caută ajutor. În calitate de reprezentant al organizației AEBS am început cercetările si asupra locului unde a lucrat, astfel am ajuns la firma din Rain am Lech.

Am luat legătura telefonic şi cu alţi muncitori sezonieri de pe plantaţie, iar aseară la ora 20:00 am plecat către aceștia. Într-adevăr, până la orele 00:00 s-a muncit în hala de sortare, iar lângă, la aproximativ 30 m unde se aflau containerele de cazare, era muzică şi voie bună.

Dimineața, la ora 5:45, sezonierii s-au îndreptat spre autobuze pentru a pleca pe plantaţie. La orele 8:00 m-am prezentat la birou căutându-l pe Administratorul companiei, ce a fost foarte deschis unei discuții.

Despre băiatul “Iulian”, de la Berlin, am reuşit să aflu că a avut o dispută cu colegii după care a părăsit incinta.

Administratorul mi-a predat Cartea de Identitate al lui Iulian, închiderea salarială cât şi lucrurile personale ce le-a lăsat acolo când a părăsit locația. După închiderea salarială, a reieșit că Iulian mai avea o datorie faţă de Angajator de 8 EURO. Aceasta datorie ii revine după ce a încasat mai mult avans decât orele muncite. Şi totuşi, angajatorul auzind despre situaţia in care se află acum, i-a oferit 100,00 euro pentru avea bani de trai.

Toate lucrurile: Bani, Hainele, CI cât şi fluturaşul de salar, le-am trimis astăzi prin UPS către Ambasada României din Berlin.

În legătură cu ceilalţi sezonieri, angajatorul nu a concediat pe nimeni, ci sezonierii încalcă articolele contractului, refuzând saă iasă la lucru. La cererea mea de a vedea condiţiile de trai, mi s-a arătat chiar camera lui Iulian şi am constatat că este curată, dezinfectată şi minimum de confort ce are nevoie un om sa se odihnească", a scris Erich Mocanu, într-o adresă oficială trimisă trimisă consulatului.

Vezi imaginile video cu locul în care a lucrat Iulian:

:

:

:

:

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel