Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Bătrânii din Austria, speriați de polițiști falși cu "hoții români". O pensionară a dus 30.000 de euro în cimitir și a rămas fără toți banii
WhatsApp
O bătrână din Austria a fost păcălită de un grup de escroci, care au reușit să obțină de la ea nu mai puțin de 30.000 de euro. Femeia a fost speriată de falși polițiști cu "hoții români", însă la final ea a fost cea păcălită. 

De frica hoților români, o femeie în vârstă de 84 de ani a dat unor escroci aproape 30.000 de euro într-un cimitir din Austria. Bătrâna a predat banii unui bărbat necunoscut la cimitirul din Halterdorf, un oraș situat în apropierea graniței cu Elveția. Femeia a fost înșelată, după ce autorii necunoscuți au câștigat încrederea ei, vorbind cu ea la telefon timp de câteva zile.

 

Cum au acționat escrocii

 

Potrivit publicației Vorarlberg.Orf.at, femeia a fost sunată pe telefonul fix de un bărbat necunoscut. Acesta era vorbitor de limbă germană și a pretins că este ofițer de poliție. Bărbatul i-a spus că a fost găsită o listă cu infractorii români arestați. Era consemnat faptul că bătrâna era singură în casă și că avea bani și aur.

În următoarele două zile, femeia a primit mai multe apeluri telefonice de la alți polițiști falși care i-au cerut să retragă 30.000 de euro din cont și să aștepte indicațiile la domiciliu.

Pentru a câștiga și mai mult încrederea femeii, aceștia au îndemnat-o chiar să formeze numărul de urgență 133, chiar în timpul convorbirii telefonice active. Cu toate acestea, apăsarea numărului de urgență în timpul convorbirii telefonice nu a avut ca rezultat conectarea apelului de urgență. Linia telefonică a rămas activă, iar o altă persoană s-a dat drept operator de apeluri de urgență pentru a confirma informațiile furnizate de infractori.

Predarea banilor la cimitir

 

După ce banii au fost retrași, autorii i-au explicat că sunt bani contrafăcuți și că trebuiau schimbați. În cele din urmă, femeia a fost instruită să predea banii cu parolă la un cimitir din Dornbirn. Joi, în jurul orei 15, femeia a predat 29.100 de euro unui bărbat necunoscut la cimitirul din Hatlerdorf. Chiar și după ce au predat banii, escrocii au continuat să contacteze femeia și i-au promis că vor veni la ea acasă cu banii reali. Însă brusc, toată comunicarea s-a încheiat.

Descrierea făptuitorului care a luat banii

 

Polițiștii au dat publicității o descriere a persoanei care a luat banii. Are aproximativ 180 cm înălțime, are un ten închis la culoare și o construcție zveltă. Purta pantaloni negri și un hanorac gri, cu mâneci lungi, cu decolteu în V. Inspectoratul de Poliție Dornbirn solicită informații de la public.

Sfaturi de prevenire a poliției

 

Pentru a preveni incidente similare, poliția austriacă a emis o serie de sfaturi. Cetățenii nu ar trebui să furnizeze niciodată prin telefon informații despre obiecte de valoare, numerar sau solduri bancare, deoarece poliția nu va obține niciodată astfel de informații prin telefon. Dacă cineva se dă drept un ofițer de poliție la telefon și pune astfel de întrebări, apelul trebuie încheiat imediat. La fel, dacă apelantul cere să nu vorbească cu nimeni despre incident, sau dacă bănuiește o spargere în cartier sau un accident de către un membru al familiei și solicită bani, apelul trebuie încheiat.

 

--------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel