Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Hoții de cupru au dat peste cap trenurile din Germania. Mai multe Trenuri Intercity Express au fost anulate
WhatsApp
Luni, 12 februarie, mai multe trenuri Intercity Express (ICE) de mare viteză au fost anulate pe ruta Frankfurt-Stuttgart, după ce infrastructura feroviară a fost vandalizată de hoții de cupru.

Operatorul feroviar Deutsche Bahn (DB) a anunțat descoperirea furtului de metal luni dimineață, între Gara Centrală din Mannheim și orașul Lampertheim. Reparațiile la rețeaua feroviară au afectat semnificativ traficul feroviar toată ziua, iar lucrările sunt așteptate să dureze până mâine.

Toate trenurile ICE care operează pe ruta Berlin-Frankfurt-Stuttgart au fost anulate între Frankfurt și Stuttgart. De asemenea, au fost afectate anumite trenuri ICE care circulau din landul Renania de Nord-Westfalia către München, prin Aeroportul Frankfurt și Stuttgart.

Restul trenurilor care circulă între Frankfurt și Mannheim au fost redirecționate, cu o întârziere estimată de 20 de minute. De asemenea, furtul de metal a perturbat circulația unor trenuri locale și regionale, scrie publicația Deutsche Welle.

Creșterea prețurilor la fier vechi a făcut furturile de cupru mai atractive

 

Creșterea prețurilor la fier vechi a condus la o intensificare a furturilor de cupru în Germania. Hoții pot acționa atât singuri, cât și în bande infracționale organizate, dotate cu instrumente speciale.

Mai multe incidente similare au avut loc recent.

La sfârșitul anului 2023, furtul unor cabluri de cupru în zona Mannheim a provocat perturbări locale timp de câteva zile. La începutul lunii februarie, mai multe trenuri ICE au fost anulate pe ruta Frankfurt-Köln din cauza unui alt incident cu metal furat.

Furtul de metal are consecințe grave pentru transportul feroviar, perturbând călătoriile a mii de oameni și cauzând pagube materiale semnificative. DB a anunțat că depune toate eforturile pentru a remedia problema și a relua traficul feroviar în regim normal cât mai curând posibil.

 

----------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel