Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Haos pe aeroporturile din Germania. Greva personalului Lufthansa ține la sol sute de avioane
WhatsApp
Greva personalului de la sol al companiei Lufthansa dă peste cap călătoriile cu avionul din Germania. 

Personalul de la sol al companiei aeriene germane Lufthansa a părăsit miercuri aeroporturile importante, crescând presiunea în negocierile salariale și sporind suferința călătorilor în cea mai mare economie europeană, deja afectată de grevele din transportul feroviar și public, transmite Reuters.

Aproximativ 100.000 de pasageri vor fi afectați de acțiunea sindicală, care a început la ora 4 dimineața (0300 GMT) și va dura până joi la ora 7:10, a anunțat compania națională.

Sindicatul Verdi a vizat aeroporturile din Frankfurt și Munchen, unde Lufthansa spune că vor fi operate doar 10%-20% din zboruri, precum și Berlin, Hamburg și Duesseldorf.

Verdi dorește o creștere salarială de 12,5% pentru aproximativ 25.000 de lucrători, sau cel puțin 500 de euro (537,00 dolari) în plus pe lună pe o perioadă de 12 luni, plus o plată unică de 3.000 de euro pentru a compensa inflația.

Un val de acțiuni sindicale la nivel național din ultimele săptămâni a afectat transportul aerian, căile ferate și transportul public, provocând dureri în economie și alimentând nemulțumirea față de coaliția ciudată cu trei părți a cancelarului german Olaf Scholz.

Ministerul Afacerilor Externe a emis o avertizare de călătorie pentru românii care călătoresc în Germania, în contextul grevei programate în transportul aerian. Citește mai multe aici.

 

---------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel