Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Guvernul Germaniei a cedat. Muncitorii români sunt primiți înapoi: "Recolta nu așteaptă"
WhatsApp
Autoritățile din Germania au cedat presiunilor venite din partea Asociațiilor agricole care au solicitat permiterea intrării în țară a muncitorilor români și polonezi.  "Ne lipsesc mii de muncitori", au strigat la unison companiile germane, iar guvernul le-a ascultat plângerile. 

Veste bună pentru fermieri: ministrul de Interne, Horst Seehofer, a anunțat că a permis intrarea în țară a muncitorilor sezonieri români și polonezi. Seehofer a lăudat faptul că "a fost posibil să se găsească o modalitate de a proteja sănătatea populației, în timp ce se rezolvă problema culturilor agricole". Așa cum ȘtiriDiaspora a scris încă de ieri, presiunea asupra guvernului pentru relaxarea interdicției de intrare în țară a fost enormă.

Muncitori români Germania - reguli stricte

 

Cu toate acestea, pentru a preveni răspândirea coronavirusului, Ministerul Federal al Agriculturii și Agriculturii a stabilit, joi, o serie de reguli stricte. Astfel, lucrătorii pot călători doar cu avionul și trebuie să fie preluați de la aeroport de companiile de transport. Muncitorii trebuie să facă un control de sănătate și vor fi separați de ceilalți lucrători pentru primele 14 zile. 

Ministrul federal al Agriculturii, Julia Klöckner (CDU), a vorbit joi despre o soluție pragmatică, orientată spre obiective și o dezvoltare bună pentru fermieri. "Pentru că recolta nu așteaptă, nu puteți amâna însămânțarea", a spus Klöckner.

"Pentru a oferi consumatorilor hrană locală suficientă și de înaltă calitate chiar și în timpul pandemiei, fermierii sunt dependenți de lucrătorii sezonieri din străinătate", a mai spus Klockner, potrivit tagesspiegel.de.

"Verde" pentru 40.000 de muncitori

 

În aprilie și mai, au voie să vină până la 40.000 de lucrători agricoli, în completarea celor 20.000 de lucrători străini care deja au călătorit deja în Germania înainte de impunerea restricțiilor. Cu toate acestea, relaxarea regulilor nu este suficientă pentru a satisface nevoile de muncă ale fermierilor. Aproximativ 100.000 de lucrători sezonieri sunt necesari în agricultură până la sfârșitul lunii mai. În total, aproximativ 300.000 de lucrători agricoli străini lucrează în Germania pe tot parcursul anului.

"În special întreprinderile de fructe, legume și viticultură, dar și fermele de animale mai mari, care fac parte din infrastructura critică, au nevoie urgentă de lucrători", a precizat Bernhard Krüsken, secretarul general al Asociației Fermierilor Germani.

 (w670)

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel