Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Grevele de pe aeroporturile germane blochează sute de zboruri
WhatsApp
Sute de zboruri au fost anulate vineri pe patru aeroporturi germane, în timp ce personalul de securitate a părăsit locul de muncă din cauza unei dispute în curs de desfășurare privind salariile și condițiile de muncă.
Foto: Unsplash

Sindicatul ver.di a anunțat că acțiunea de grevă a personalului de securitate și a angajaților din sectorul public de pe aeroporturile din Dusseldorf și Köln/Bonn va continua până la primele ore ale zilei de sâmbătă.

 

Oamenii au fost nevoiți să mențină acțiunea de grevă deoarece nu au primit nicio ofertă acceptabilă din partea angajatorilor



Andrea Becker, un responsabil regional al sindicatului, a declarat că au fost nevoiți să mențină acțiunea de grevă deoarece nu au primit nicio ofertă acceptabilă din partea angajatorilor în ultima rundă de negocieri.

"Inflația, prețurile ridicate la energie și alimente declanșează temeri existențiale în rândul angajaților. Mulți nu mai știu cum să își plătească chiriile sau să își umple frigiderele. Ei au nevoie de mult mai mulți bani pentru a trăi", a spus ea într-un comunicat.

Aeroportul din Dusseldorf a anunțat că 264 din cele 391 de zboruri planificate - incluzând atât plecări, cât și sosiri - au fost anulate din cauza grevei.

 

Cel puțin 60 de plecări au fost anulate



Pe aeroportul din Köln/Bonn, cel puțin 60 de plecări au fost anulate, alături de 40 de sosiri planificate.

Pasagerii au fost rugați să contacteze compania aeriană sau operatorul de turism pentru a afla care este situația actuală a zborului lor înainte de a se deplasa la aeroport.

În landul sudic Baden-Wurttemberg, greva a blocat toate zborurile pe aeroportul din Stuttgart și a provocat perturbări și timpi de așteptare mai lungi pe aeroportul Baden-Baden din Karlsruhe.

"Nu sunt posibile decolări sau aterizări pe tot parcursul zilei de vineri. Operațiunile regulate de zbor vor fi reluate sâmbătă, 18 martie", a precizat aeroportul din Stuttgart într-un comunicat.

Autoritățile i-au sfătuit pe pasagerii companiilor Ryanair și Wizz Air să își verifice statutul zborului înainte de a se îndrepta spre aeroportul Baden-Baden și să își planifice mai mult timp pentru controalele de securitate, conform anews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel