Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Grevă în transportul public din Italia, vineri, 17 februarie. Lista celor mai afectate orașe
WhatsApp
Sindicaliștii din transportul public din Italia anunță o grevă națională care va afecta călătorii din mai multe orașe principale.   

Transportul public din mai multe orașe din Italia va fi dat peste cap, în contextul în care organizația sindicală USB a anunțat o grevă națională de 24 de or. Acțiunea de protest se va desfășura vineri, 17 februarie, și care ar putea cauza probleme de mobilitate în diverse orașe italiene, scrie cotidianul Corriere della Sera.

Grevă în Roma

 

La Roma, greva de 24 de ore anunțată de Usb implică companiile de transport în comun Atac și Rome Tpl. Se vor efectua curse între orele considerate de vârf, dar de la 8:30 la 17:00 și apoi după ora 20:00 circulația mijloacelor de transport în comun va fi mult diminuată.

De asemenea, nu vor circula între orele respective trenurile regionale de pe liniile Roma-Viterbo și Roma-Lido (Metromare).

La Bologna, va fi în grevă personalul TPer, între orele 8:30 la 16:30 și de la 19:30 la sfârșitul serviciului.

La Milano, autobuzele și tramvaiele de pe liniile ATM nu vor circula de la 8.45 la 15.00 și de la 18.00 la sfârșitul serviciului. Pot apărea probleme și pe linia funiculară Como-Brunate, unde personalul s-ar putea alătura grevei de la 8:30 la 16:30 și de la 19:30 la sfârșitul serviciului.

La protest s-ar putea alătura și angajații Trenord. Vor fi afectate trenurile care circulă exclusiv pe rețeaua Ferrovienord (Milano Cadorna – Canzo/Asso, Como Lago, Novara Nord, Varese/Laveno Nord, linia Brescia/Iseo – Edolo, liniile suburbane S2, S3 și S4). Trenurile care circulă exclusiv pe rețeaua RFI nu vor fi implicate.

"Pot exista repercusiuni asupra liniilor de management mixt: «S1 Saronno – Milano Passante – Lodi; S9 Saronno – Seregno – Milano – Albairate; S13 Milano Bovisa – Pavia. Sunt implicate, de asemenea, conexiunile aeroportuare Malpensa Express „Milan Cadorna/Milan Central/Milan Porta Garibaldi – Aeroportul Malpensa” și „Aeroportul S50 Malpensa – Bellinzona", potrivit comunicatului transmis de USB publicat de sursa citată.

Grevă în transportul public din Torino 

 

Două greve ale transportului public local sunt programate vineri, 17 februarie, la Torino. Personalul tehnic al metroului va protesta timp de 4 ore, de la 12:00 la 16:00, în timp ce greva proclamată de sindicatul Usb va dura 24 de ore.

Perioadele de timp în care vor circula mijloacele de transport în comun comunicate de Gtt pentru serviciul urban și suburban, metrou, asistenții clienți și personalul care se ocupă de centrele de servicii sunt de la 6:00 la 9:00 și de la 12:00 la 15:00.

La Napoli, la greva de 24 de ore de vineri aderă personalul Anm și Eav. Se va protesta de vineri de la miezul nopții până sâmbătă la miezul nopții.

În regiunea Umbria, personalul companiei Busitalia va face grevă timp de 4 ore, de la 17.30 la 21.30 vineri, 17 februarie.

În regiunea Puglia, personalul feroviar Appulo Lucane intră în grevă de 5 ore, de la 15:35 la 20:35. La Taranto, personalul companiei Kyma va protesta timp de 8 ore, de la 16:00 la 24:00. Și în Bari, personalul Stp și cel al liniilor de autobuz Scoppio și Figlio aderă la greva de 24 de ore.

În regiunea Toscana, vineri, 17 februarie, sindicatul USB Lavoro Privato și, respectiv, sindicatul COBAS, au proclamat o grevă de 24 de ore. Serviciul Autolinee Toscane va fi garantat între orele 4:15 și 8:14 și între orele 12:30 și 14:29.

Și provincia Trento informează că vineri, 17 februarie, a fost convocată o grevă de 24 de ore a personalului Trentino Trasporti: serviciul de transport va fi garantat de la 5:30 la 8:30 și de la 16:00 la 19:00.

 

---------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel