Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Grevă în Italia: supermarketurile vor fi închise pe 30 martie, în ajunul Paștelui Catolic. Oamenii sunt avertizați să-și facă cumpărăturile din timp
WhatsApp
Mai multe supermarketuri din Italia vor intra în grevă sâmbătă, 30 martie. Cetățenii sunt avertizați să nu își planifice vizite la cumpărături.  
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: unsplash.com

Sâmbătă, 30 martie, în ajunul Paștelui Catolic, cumpărăturile la supermarketuri ar putea fi afectate de greva angajaților din diverse lanțuri de magazine. Anunțul a fost făcut de sindicatele Cgil Filcams, Fisascat și Uiltucs, alături de Ugl Terziario, care au declarat că angajații din companiile care aplică Contractul Colectiv Național de Muncă (CCNM) pentru Distribuția Modernă Organizată (DMO) vor intra în grevă.

"Greva întregului personal angajat al companiilor care aplică CCNL de Distribuție Modernă Organizată – Federdistribuzione este proclamată pentru sâmbătă, 30 martie 2024, care se va implementa prin abținerea de la muncă pe toată tura zilnică”, au declarat sindicatele.

Lista supermarketurilor afectate 

 

Printre lanțurile de magazine afectate se numără Metro, Carrefour, Esselunga, Lidl și altele. Motivul declanșării grevei este neînțelegerea dintre sindicate și Federdistribuzione în privința reînnoirii contractului colectiv de muncă care a expirat la 31 decembrie 2019.

Ajunul de Paște ar putea deveni astfel dificil pentru cei care trebuie să facă cumpărături la supermarketuri. Sindicatele au anunțat că protestele vor fi organizate în această zi, cu activități precum flash mob-uri și conștientizarea consumatorilor cu privire la situația angajaților.

Federdistribuzione, pe de altă parte, a considerat greva ca fiind „un act de iresponsabilitate gravă”, spunând că au fost oferite avantaje angajaților, cum ar fi un spor de 70 de euro brut începând cu luna aprilie a anului următor.

Cu toate acestea, sindicatele au respins oferta, acuzând Federdistribuzione de cereri „nerealiste” care ar împiedica semnarea unui nou acord de muncă. Astfel, negocierile au eșuat, iar greva a fost declanșată, informează presa locală

Este de așteptat ca impactul grevei să fie simțit în magazinele de la nivel național, iar consumatorii sunt sfătuiți să fie conștienți de situație înainte de a face cumpărături în ziua de 30 martie.

 

-----------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel