Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Grevă generală în Franţa: MAE, atenţionare pentru românii care locuiesc sau vor să călătorească în această țară
WhatsApp
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Franceză că, în data de 29 septembrie, va avea loc o grevă generală în numeroase sectoare de activitate.

Potrivit unui comunicat al MAE transmis miercuri, sunt anticipate perturbări ale circulaţiei feroviare pe liniile Transilien, Intercite, TER şi RER.

Regia autonomă a transporturilor pariziene (RATP) anunţă perturbări ale circulaţiei care vor dura până la data de 30 septembrie, ora 07,00.

Se recomandă cetăţenilor români să consulte orarul feroviar, accesând pagina web www.sncf.com, iar pentru RATP - www.ratp.fr.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 şi +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie următoarele telefoane de permanenţă, în funcţie de circumscripţia consulară de reşedinţă, astfel:

* Misiunea diplomatică a României în Republica Franceză: +33680713729;

* Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164;

* Consulatul General al României la Lyon: +33643627736;

* Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet paris.mae.ro, lyon.mae.ro, strasbourg.mae.ro, marsilia.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte că românii care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă", care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel