Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Grecia. Deputat şi soţia sa, atacaţi cu explozivi - VIDEO
WhatsApp
Guvernul grec a condamnat atacurile cu exploziv artizanal comise marţi la Atena împotriva unui deputat al formaţiunii de dreapta la putere şi soţiei lui, soldate fără victime, a informat agenţia elenă de presă, Ana, notează AFP.
sursa foto: Konstantinos Bogdanos / Facebook

"Aceste dispozitive, sticle umplute cu o substanţă explozivă, au fost puse sub cele două maşini" parcate în faţa locuinţei deputatului, la Kifisia, zonă rezidenţială la nord de Atena, potrivit sursei.

Explozia a avariat cele două maşini şi o parte a zidului reşedinţei deputatului partidului Noua Democraţie, a scris sursa.

"Constantinos Bogdanos, deputat al parlamentului grec, a suferit un dublu atac împotriva locuinţei şi maşinii sale", a făcut cunoscut purtătorul de cuvânt al guvernului, Christos Tarantilis, într-un comunicat. "Autorii vor fi arestaţi şi traduşi în faţa justiţiei", a adăugat documentul.

Majoritatea partidelor parlamentare au condamnat acest "atac".

Mini-atentatele cu dispozitive artizanale împotriva băncilor, companiilor multinaţionale, diplomaţilor sau deputaţilor sunt frecvente în Grecia şi rar fac victime. În cele mai multe cazuri poliţia le impută mişcării de extremă stângă.

Fost jurnalist, Constantinos Bogdanos a fost ales recent deputat din partea formaţiunii Noua Democraţie, la putere de un an şi jumătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel