Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Giuseppe Conte, ex-premierul Italiei: „Trimiterea de arme Ucrainei, preludiul trimiterii de oameni. Mergem la război și guvernanții nu ne spun“
WhatsApp
Fostul premier al Italiei, Giuseppe Conte, este de părere că ne aflăm în pragul celui de-al Treilea Război Mondial. 'Trimiterea de arme suplimentare este un preludiu la un pas ulterior: trimiterea de trupe și oameni. Vom merge la război și guvernanții noștri nu ne spun acest lucru', a declarat Giuseppe Conte într-o transmisiune în direct pe o rețea de socializare.
Giuseppe Conte

Continuarea trimiterii de arme în Ucraina ne va conduce direct spre un război mondial. Acest lucru a fost spus de Giuseppe Conte, liderul Mișcării Cinci Stele, într-o transmisiune live pe profilurile sale de socializare, în care a vorbit despre riscul unei escaladări a conflictului ruso-ucrainean. 'Ne asumăm riscuri mari: strategia de a trimite arme până la capăt ne duce în fundătura unui război mondial', a declarat fostul premier.

Giuseppe Conte, ex-premierul Italiei: „Trimiterea de arme Ucrainei, preludiul trimiterii de oameni“

 

Fără echidistanță, Conte a continuat: "Există un atacant și un agresor. Dar până acum este clar că ne asumăm riscuri fără să știm pe deplin ce se întâmplă. Escaladarea militară ne aduce aproape de prăpastie și de deflagrația nucleară". Fostul premier italian subliniază: "Trimiterea de noi arme este preludiul unui alt pas: trimiterea de trupe și oameni. Mergem la război și guvernanții noștri nu ne spun".

Potrivit liderului M5s, negocierilor nu li se acordă spațiul potrivit: "Este un război despre care nici măcar nu se vorbește de negocieri de pace și care numără zece mii de victime civile ucrainene moarte și zeci de mii în rândul militarilor, peste 250 de miliarde de pagube materiale și economice suferite de Ucraina, iar țările europene merg pe repede înainte, încă de la început. Nu există o strategie politică care să o contracareze pe cea militară".

Conte: „Mergem la război și guvernanții nu ne spun“

 

În acest moment, Conte a făcut apel direct și la premierul Giorgia Meloni. "Cea a guvernului Meloni este o strategie insidioasă, periculoasă și falimentară. Meloni urmărește guvernul Draghi până la capăt. Ar fi putut să ne avertizeze, ar fi trebuit să ne spună în campania electorală, că aceasta este calea, pentru că ne-a prezentat o Italie suverană care ridică capul, dar avem o Italie care calcă pe urmele lui Draghi și care acceptă cu supunere deciziile luate în altă parte".

În cele din urmă, liderul Cinci Stele a concluzionat întrebând: "Nu este mai bine ca, pentru a nu lăsa poporul ucrainean în voia sorții, să construim deja o negociere de pace care să asigure o cale de ieșire“, concide Conte.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel