Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Premierul Giorgia Meloni îi scutește de taxe și impozite pe oamenii afectați de inundațiile din Italia 
WhatsApp
Premierul Giorgia Meloni a decis să propună un decret prin care toți cetățenii afectați de inundații să fie scutiți de plata taxelor, impozitelor si uneori chiar de ratele pe care le aveau de plătit. Ajutați vor fi și cei care aveau afaceri în zonele afectate. 

„Primele măsuri le vom lua de urgență: vom scuti companiile și cetățenii de la plata impozitelor, pentru a opri toate obligațiile pe care oamenii și afacerile nu le mai pot îndeplini”. 

Declarațiile au fost făcute de premierul Giorgia Meloni la finalul întâlnirii care a avut loc la prefectura de la Ravenna cu președintele Regiunii Emilia Romagna, Stefano Bonaccini și șeful Protecției Civile, Fabrizio Curcio.

„După aceea – a adăugat Meloni – trebuie să lucrăm la reconstrucție, dar avem nevoie de analize complete. Trebuie să se lucreze și la simplificarea procedurilor, iar acesta este poate unul dintre cele mai importante lucruri acum”. În ceea ce privește resursele, trebuie „să încercăm să ne concentrăm pentru a cheltui imediat tot ce putem pentru a repara totul cât mai rapid," a conchis premierul.

Inundații în Italia. Consiliul de Miniștri se reunește marți pentru a lua măsurile necesare pentru a ajuta oamenii din zonele afectate

 

„Este Consiliul de Miniștri marți, e toată ziua de mâine la dispoziție pentru a optimiza măsurile pe tot ce se poate face. Am vorbit cu Bonaccini, primarii și Protecția Civilă pentru a înțelege ce are nevoie de prioritate maximă. Guvernul este implicat la toate nivelurile instituționale. Trebuie să muncim zi de zi și iată-ne, asta facem," a mai spus Meloni reporterilor care se aflau în zonele inundate.

Premierul Giorgia Meloni s-a descris ca fiind „emoționată” de ceea ce a văzut în timpul vizitelor sale de astăzi. „Am găsit cetățeni foarte mândri care munceau și spuneau „ne vom întoarce pe picioare”, băieți foarte tineri care vin de peste tot să dea o mână de ajutor”.

Presată de reporteri, Meloni a explicat și de ce nu crede că fondurile PNRR pot fi folosite pentru reconstrucție: resursele, a spus ea, „trebuie utilizate în cel mai bun mod”, dar în această etapă, în opinia sa este „necesar să se folosească alte fonduri. 

„Vreau să mulțumesc Prefectului, viceministrului Bignami, ministrului Salvini, Guvernule prezent sunt și celelalte niveluri instituționale, există un nivel de colaborare foarte bun într-o situație ca aceasta. A fost o tragedie – a spus din nou premierul – dar putem renaște mereu mai puternici din crize, poate fi și o oportunitate de a arăta cât de unită poate fi Italia”.

Se închid cimitirele din zonele afectate de inundații

 

Primarul din Faenza Massimo Isola a emis o ordonanță prin care se dispune închiderea cimitirului din localitate, care a suferit daune structurale în urma inundației, în special în partea cea mai apropiată de râul Lamone, care s-a revărsat. Gravitatea pagubelor nu a fost încă evaluată: pe web circulă imagini cu pietre funerare prăbușite și resturi, cu comentarii triste din partea cetățenilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel