Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Giorgia Meloni anunță că merge în Ucraina: "Îl sun pe Zelenski" 
WhatsApp
Premierul Giorgia Meloni a anunțat că-l va suna pe Zelenski pentru a-și pregăti vizita în Ucraina. 
Italia prezintă sindicatelor un plan contestat de reformă fiscală

Premierul italian Giorgia Meloni, al cărui guvern de extremă-dreapta sprijină Kievul în conflictul cu Rusia, a afirmat joi că vrea să viziteze Ucraina la începutul anului 2023, notează AFP.

"Îi voi telefona preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski pentru a exprima urările mele de bine şi pentru a organiza această călătorie pe care intenţionez să o fac în primele luni ale anului viitor. Este fost una dintre călătoriile mele prioritare", a declarat ea în cursul emisiunii de televiziune "Porta a Porta", difuzată de postul public Rai 1.

Giorgia Meloni: "Ucraina trăiește în întuneric"



"Suntem în perioada în care aproape toate culturile lumii sărbătoresc lumina", în timp ce ucrainenii "trăiesc în întuneric", a subliniat Giorgia Meloni.

"Imaginaţi-vă doar ce ar însemna să stingem totul de sărbători, chiar şi pentru o oră: gaze, electricitate, telefon, televizor... Am înţelege (...) cât de extraordinară este capacitatea lor de a rezista", a spus ea.

"Aceasta spune multe despre ce înseamnă pentru ei apărarea libertăţii şi a patriei", a mai spus premierul italian.

La sfârşitul lui octombrie, Giorgia Meloni, şefa partidului post-fascist Fratelli d'Italia, a promis că Italia va rămâne "un partener de încredere al NATO" pentru a sprijini Ucraina împotriva Rusiei. Şi la începutul lui decembrie, guvernul a aprobat continuarea furnizării de arme către Ucraina în 2023.

Predecesorul Giorgiei Meloni, Mario Draghi, a vizitat Kievul în iunie împreună cu preşedintele francez, Emmanuel Macron, cancelarul germanul, Olaf Scholz, şi preşedintele României, Klaus Iohannis, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel