Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Gest superb: românii din străinătate se mobilizează pentru copiii săraci din țară - VIDEO
WhatsApp
Românii din străinătate se mobilizează pentru a-i ajuta pe copiii săraci din țară. Invitată în emisiunea Departe de România, o româncă a povestit cum românii strâng bani pentru a cumpăra pături pentru copiii din zonele defavorizate ale României.
Copiii din zonele sărace ale României primesc pături de la românii din Diaspora (Foto: RO Solidaritate)

Mihaela Ciorba Sălăgean, o româncă stabilită în Franța, a vorbit în emisiunea Departe de România, despre un proiect pin care românii din străinătate se mobilizează pentru a ajuta copii din zonele sărace ale României. 

"Ro Solidaritate este o asociație care se ocupă numai cu copii români aflați în dificultate, aflați în zone neglijate de stat. Mă gândesc că dacă ar fi investit mai mult statul, situația ar fi fost alta. 

De campania Warm Blanket eu mă ocup. În fiecare sfârșit de an, înainte să vină sărbătorile de iarnă, strângem bani sau pături pentru comunități, de exemplu din zona Sălajului, dar nu numai. Asociația se ocupă cu mult mai multe proiecte. Vara se fac ateliere de educație juridică, educație sanitară, ecologie", spune Mihaela.

"Cine donează aceste obiecte?", a întrebat Gabriel Nuță-Stoica, moderatorul emisiunii.

"Românii. Cum funcționează: când începe campania, scriem la prieteni și la rude, nu doar din Franța, ci din Belgia, Italia, Austria, România, de peste tot. Strângem bani, iar aici în Franța am un furnizor de unde le pot cumpăra mai ieftine. Și apoi le trimitem în zonele unde este cerere. Cine e în zonă, poate să cumpere direct, nu trebuie neapărat bani. Dar pentru cei care sunt departe, e foarte complicat să strângem pături direct din Europa", mai spune românca. 

Rețeaua de voluntari se întinde și în România

 

Mihaela mai spune că rețeaua de voluntari care se implică în acest proiect se întinde până în România.

"Sunt zone în care autoritățile locale s-au implicat și ele, dar avem voluntari și în România", mai spune Mihaela Ciorba Sălăgean, invitată în  ediția de duminică, 7 aprilie, a emisiunii Departe de România.

Mihaela locuiește într-o suburbie a Parisului și ne povestește cum e viața de zi cu zi în Hexagon, țară în care sunt aproximativ 500.000 de români, dar și despre cum se mobilizează românii din diaspora să-i ajute pe copiii nevoiași din România.

Urmărește emisiunea integrală pe YouTube ȘtiriDiaspora:

 

-----------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel