Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Gest INEDIT de Ziua Națională: Românii din Italia au oferit micul dejun medicilor din linia întâi. „Ni s-a părut o datorie“
WhatsApp
Asociația românilor Evrika este foarte activă în zona Pistoia, Italia. De Ziua Națională, românii au făcut cinste medicilor din spitale cu câte o cafea sau cappucino.

„Anul acesta, pentru că nu putem să desfășurăm sărbătorile obișnuite, din cauza restricției impuse de Covid 19, comunitatea română pistoiană a donat suma care ar fi fost folosită pentru evenimentele și inițiativele zilei comemorative pentru a oferi angajaților spitalului San Jacopo micul dejun sau, alternativ, cafeaua de după-amiază“ a transmis Asociația Evrika, astăzi, cu ocazia Zilei Naționale a României.

„Vă mulțumesc, în numele tuturor operatorilor, pentru că doriți să vă sărbătoriți simbolic Ziua Națională în spitalul nostru, un gest care are o puternică valoare a integrării comunității dumneavoastră pe teritoriul nostru și, prin urmare, generozitatea și apropierea dumneavoastră de spital este un semn de mare recunoștință pe care l-am apreciat foarte mult și pe care îl onorăm”.

2. -imagine fara descriere- (evrika_asociatie1123.PNG)

Cu aceste cuvinte, dr. Lucilla Di Renzo, directorul spitalului San Jacopo din Pistoia, a salutat în această dimineață, împreună cu direcția de asistență medicală, Asociația Evrika din România care, cu ocazia Zilei Naționale a României a donat suma care ar fi fost utilizată pentru evenimentele și inițiativele zilei comemorative pentru a oferi angajaților din spital câte o cafea sau cappucino.

„Este un act de recunoștință“

 

"Anul acesta nu va fi o petrecere cu dansuri și cântece, dar vă mulțumesc pentru prezența voastră aici, chiar aici, aproape de cei care suferă pentru a ne transmite tuturor un mesaj de speranță", a adăugat primarul din Pistoia, Alessandro Tomasi, care este a intervenit în inițiativă.

Asociația Evrika este foarte activă în zona Pistoia și răspund prezent la toate acțiunile de donare de sânge. „Sunt printre cei mai activi donatori, în special femeile care vin în fiecare joi și duminică, pentru că sunt libere de la muncă, să doneze centrelor noastre și să ne implice întotdeauna în inițiativele lor”, a declarat Igli Zannerini, președintele Avis, prezent și în această dimineață, să mulțumesc Asociației.

3. -imagine fara descriere- (asociatia_evrika1.PNG)

„Este un act de recunoștință față de spital, față de toți lucrătorii din domeniul sănătății și non-sanitari, care au fost implicați în starea de urgență încă din februarie, cu hotărâre și mare profesionalism, și să le oferim tuturor, pentru doar o zi, cel puțin o cafea și un cappuccino ni s-a părut o datorie“, a spus Daniela Stoica, de la Asociația Evrika și care reprezintă întreaga comunitate românească din regiune.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel