Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania va fi paralizată luni: Sindicatele din transporturi organizează o grevă
WhatsApp
O greva în transporturi este anunțată pentru luni în Germania, sindicatele încercând să obțină de la guvern un procent cât mai mare de creștere a salariilor. Germania va fi paralizată pentru o zi, dacă protestul va avea loc.
Germania va fi paralizată: Sindicatele din transporturi organizează o grevă

Salariaţii din întregul sector al transporturilor din Germania sunt chemaţi la grevă - luni -, pentru a exercita presiuni asupra unor negocieri aflate în curs în vederea unei creşteri a salariilor, în contextul unei inflaţii puternice, anunţă joi sindicatele, relatează Știrile PRO TV.

Angajaţii aeroporturilor, căilor ferate, transportului maritim, societăţilor autrostrăzilor şi din transporturile locale sunt chemaţi să ia parte la ”o zi întreagă de încetarea muncii”, anunţă într-o conferinţă de presă sindicatele Ver.di şi EVG.

Este vorba despre o grevă unitară - rară în cadrul primei economii din zona euro, arată sursa citată.

 

Franţa, paralizată joi, în a noua zi de mobilizare naţională împotriva reformei pensiilor. Gunoaiele deja sufocă Parisul și Marsilia

 

Franţa va fi aproape blocată astăzi, în a noua zi de mobilizare naţională împotriva reformei pensiilor. 

Cu o grevă generală în numeroase domenii şi manifestaţii de stradă anunţate în aproape 300 de localităţi, sindicatele, dar şi opoziţia de stânga vor să determine guvernul să retragă legea care tocmi ce a fost adoptată.

Înverşunarea celor care se opun creşterii vârstei de pensionare, de la 62 la 64 de ani, prevăzută de noua lege, a crescut şi mai mult după declaraţiile de ieri ale preşedintelui Emmanuel Macron.

„Sindicatele sunt legitime. Când defilează, ele îşi manifestă opoziţia. Le respect, îşi apără punctul de vedere. Dar când unele grupuri folosesc violenţa extremă pentru că nu le convine lor ceva, aceasta nu mai este democraţie. Reforma este necesară şi îi asigur pe francezi că aş fi vrut să nu fiu obligat să o fac, dar mi-am asumat răspunderea pentru interesul general“, a afirmat președintele francez, Emanuel Macron.

Transportul în comun va fi din nou puternic perturbat astăzi. Compania de căi ferate a anulat o mare parte din trenuri. Transportul local în regiunea pariziană, precum şi în alte mari oraşe franceze, este redus la minimum.

Aviaţia Civilă Franceză le-a recomandat companiilor aeriene să anuleze până la 30% din trafic, cel mai mare impact fiind pe cursele interne.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel