Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania. Un român a încercat să fure zeci de neoane de la o firmă din Hamburg
WhatsApp
Un român a fost arestat în Germania, după ce a încercat să fure zeci de neoane de la o societate comercială din Hamburg.

Incidentul s-a petrecut joi seară, 10 noiembrie, atunci când polițiștii din Hamburg au arestat un român care a încercat să fure tuburi fluorescente din sediul unei companii. Complicele lui a reușit să fugă, în ciuda căutărilor pe care oamenii legii le-au demarat imediat.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliției din Hamburg, un trecător a fost cel care a alertat autoritățile. Acesta a văzut lumina unei lanterne într-o clădire a unei firme de pe Holstenstrase și a auzit zgomote. Echipajele de poliție au găsit la fața locului un bărbat care ținea o lanternă într-o mână și o unealtă în cealaltă mână și l-au arestat.

Între timp, complicele său a reușit să fugă și, în ciuda căutărilor imediate, nu a putut fi găsit și identificat.

Din imediata apropiere a persoanei arestate, un român în vârstă de 47 de ani, polițiștii au ridicat aproximativ 50 de tuburi fluorescente și mai multe unelte aparent folosite la furt.

După finalizarea formalităților, oamenii legii l-au plasat pe bărbatul de 47 de ani în arest. Românul va fi prezentat unui judcător care va decide dacă va fi judecat în libertate sau nu.

Polițiștii roagă persoanele care pot oferi informații despre presupusul complice sau care au făcut observații ulterioare în legătură cu infracțiunea să contacteze poliția la 040/4286-56789 sau să anunțe orice secție de poliție.

Vezi și:

Controale în Germania: Un român a devenit pieton pe A8 pentru că nu și-a plătit leasingul la mașina de lux

 

Un român a fost lăsat pieton de polițiștii germani care efectuau controale pe Autostrada A8. Oamenii legii au constatat că bărbatul nu-și plătise leasingul la mașina de lux, așa ca au confiscat-o.

Polițiștii de la Inspectoratul de Poliției de Frontieră (GPI) Piding au confiscat mai multe autoturisme de lux, printre acestea și una achiziționată în leasing de un român. Vehiculul a fost depistat în cadrul unor controale de frontieră efectuate pe autostrada A8, la frontiera cu Austria.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliției Bayern, vineri, 4 noiembrie 2022, un cetățean român în vârstă de 36 de ani a intrat în Germania cu un Mercedes ML prin punctul de trecere a frontierei Walserberg. Vehiculul avea plăcuțe de înmatriculare germane.

La controlul efectuat la ieșirea Piding-Nord, polițiștii au descoperit că pentru mașina condusă de român exista o alertă emisă de Poliția din Monchengladbach. Potrivit informațiilor obținute de agenți, ratele de leasing nu au mai fost plătite pentru vehicul, motiv pentru care o bancă a raportat Mercedes-ul ca fiind sustras.

Pe numele șoferului român rezident în Germania a fost deschis dosar penal pentru sustragere de vehicule. După interogatoriu și identificare, acesta a devenit pieton și a trebuit să-și continue călătoria fără mașină.

Autoturismul Mercedes ML, cu o valoare de piață de aproximativ 31.000 de euro, a fost confiscat.

Investigații suplimentare sunt efectuate de către departamentul K10 al Inspectoratului de Poliție Judiciară din Traunstein, sub conducerea Parchetului din Traunstein, mai scrie sursa citată.

 

-------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel