Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania. Trei români l-au lăsat lefter pe un bătrân, căruia i-au reparat, cu forța, acoperișul casei
WhatsApp
Un bătrân de 73 de ani din Blankenburg a rămas fără bani în cont, după ce trei persoane au insistat să-i repare acoperișul. Pentru 30 de minute de lucru i-au cerut 6.500 de euro. Poliția din Halberstadt a demarat o anchetă.  
Germania. Trei români l-au lăsat lefter pe un bătrân, căruia i-au reparat, cu forța, acoperișul casei

Seniorul le-a dat 830 de euro, deoarece nu mai avea alți bani în cont. Acum poliția îi caută pe infractori, dar și pe alte posibile victime ale acestora. Forțele de ordine avertizează populația: după inundațiile devastatoare, mulți au nevoie de meșteri pentru lucrări de reparații, de aceea fiți atenți!

Înșelătoria nu este nouă, dar funcționează din nou. Falși meșteri sună la ușile oamenilor și îi anunță că trebuie efectuate reparații urgente la acoperiș. Așa s-a întâmplat cu Egmont Uhlmann în Blankenburg, în Munții Harz. 

Un bărbat i-a spus lui Egmont Uhlmann că jgheabul casei trebuia schimbat. Înainte ca bătrânul de 73 de ani să spună ceva, străinul deja urcase pe o scară. Seniorul i-a spus că nu poate decide nimic, deoarece casa aparține copiilor săi. Cu toate acestea, meșterul fals i-a spus că îl va costa doar cinci euro. „Mi-a părut de încredere”, își amintește Egmont Uhlmann. Ulterior, un alt bărbat a intrat în curte și a urcat pe acoperiș. Ambii bărbați au continuat să lucreze la casă. „Mi s-a păcut ciudat. Le-am spus din nou că această casă nu-mi aparține. Însă ei au continuat să repare și mi-au spus că mă va costa doar 50 de euro”, a povestit victima, scrie mdr.re

 

„Am devenit sceptic doar când a sosit al treilea bărbat...”

 

La un moment a sunat telefonul fix și bătrânul a intrat în casă. Când s-a întors, acoperișul vechi al pridvorului era deja schmbat.  "Dar tot nu credeam că sunt infractori", spune Uhlmann. Puțin după aceea, în curte, a intrat a treia persoană. „Am devenit sceptic. Al treilea bărbat s-a prezentat ca fiind șef și mi-a arătat o carte de vizită. Mi-a spus că și acoperișul garajului trebuie reparat. Am refuzat, dar ei nu m-au ascultat. Au continuat să lucreze fără să-mi spună un preț”, își amintește victima. Presupușii meșteri i-au cerut apoi plata în numerar.

Germania. Patru români, autorii unor jafuri în zona dezastrului. Poliția federală face apel: Raportați persoanele și vehiculele suspecte

 

Seniorul le-a spus că nu are bani în casă, prin urmare doi dintre bărbați l-au condus la bancă. Pe drum, i-au sus că are de plătit 6.500 de euro. "Nu mi-au spus asta la început. Vorbeau despre cinci euro, maximum 50 de euro. Mă temeam, pentru că unul dintre ei rămăsese casă", explică Uhlmann. În cele din urmă a retras tot ce avea în cont: 830 de euro. El le-a arătat bărbaților extrasul bancar și aceștia au fost mulțumiți de suma primită.  

 

Traseul a dus la trei cetățeni români

 

Egmont Uhlmann a sunat la poliție. A reușit să memoreze numărul de înmatriculare al autovehiculului. Traseul a dus la trei cetățeni români. Astfel, cei trei suspecți au fost identificați, iar fotografii lor au fost prezentate victimei de 73 de ani pentru identificare. Dar asta nu este tot. Pe lângă pierderea celor 830 de euro, Egmont Uhlmann va suport acum și costuri suplimentare, deoarece cei trei bărbați i-au atașat greșit panourile acoperișului, care, la cea mai mică furtună ,vor fi luate de vânt. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel