Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania şi Marea Britanie cer Rusiei să detensioneze situaţia la frontiera cu Ucraina
WhatsApp
Germania şi Marea Britanie au lansat luni, 6 decembrie, apeluri către Rusia pentru a detensiona situaţia de la frontiera cu Ucraina în urma activităţilor sale militare din ultimul timp.

Cele două state au lansat luni - în mod separat - apeluri către Rusia pentru a detensiona situaţia de la frontiera cu Ucraina în urma activităţilor sale militare din ultimul timp, relatează DPA, preluată de Agerpres. Apelul vine cu o zi înaintea discuţiilor dintre preşedinţii SUA, Joe Biden, şi Rusiei, Vladimir Putin, în format de videoconferinţă.

Astfel, guvernul german şi-a exprimat îngrijorarea faţă de mişcările de trupe ruseşti de-a lungul frontierei cu Ucraina. În acest context, Germania a îndemnat Moscova la 'dezescaladare'.

'Din punctul nostru de vedere, este foarte important acum ca Rusia să contribuie la dezescaladare şi la transparenţă în privinţa activităţilor sale militare', a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe german, citat de DPA.

 

"Ceea ce vedem noi astăzi de partea rusă este lipsă de transparenţă și auzim o retorică din ce în ce mai agresivă"



Purtătorul de cuvânt al cancelarului german aflat la final de mandat Angela Merkel, Steffen Seibert, a cerut ca orice fel de provocări să fie evitate. În același timp, a admis faptul că ţările au dreptul de a muta trupe în interiorul propriilor graniţe, având în vedere că acesta a reprezentat un argument invocat constant de Kremlin atunci când este întrebat despre mobilizările de trupe în apropierea frontierei cu Ucraina şi în Crimeea, peninsula ucraineană anexată de Moscova în 2014.

'Ceea ce vedem noi astăzi de partea rusă este lipsă de transparenţă și auzim o retorică din ce în ce mai agresivă' din partea Moscovei, a afirmat Seibert.

În același timp, la Londra, un purtător de cuvânt al premierului Boris Johnson a declarat că țara sa doreşte ca Rusia să facă un pas înapoi, invitând-o să dezamorseze tensiunile de la frontiera cu Ucraina. 

Declarațiile din cele două state vin cu o zi înainte de întâlnirea, în format de videoconferinţă, între preşedintele american Joe Biden şi omologul său rus, Vladimir Putin, la care urmează să fie abordată situaţia legată de Ucraina.

Ucraina şi aliaţii săi occidentali au tras un semnal de alarmă cu privire la o nouă concentrare de trupe şi echipamente militare ruseşti în apropiere de frontierele Rusiei cu Ucraina, fapt care a ridicat îngrijorări în Europa, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel