Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania. Români, anchetați pentru fraude cu asigurări auto. Pagube de zeci de mii de euro
WhatsApp
Autoritățile din orașul Singen, sudul Germaniei, investighează un grup infracțional organizat, alcătuit din cetățeni români, care a fraudat, în repetate rânduri, companiile de asigurări.  

Potrivit autorităților germane, începând cu luna octombrie a anului trecut, în zona orașului Singen au fost raportate accidente sau daune materiale la vehicule care aveau o valoare relativ mare. De cele mai multe ori, mașinile au fost zgâriate, iar în unele cazuri, pneurile au fost înțepate sau a fost simulat un accident, pentru a putea încasa, ulterior, sumele rezultate din asigurări.

În unele cazuri, vehiculele fuseseră cumpărate de proprietari cu puțin timp înainte de incident și fuseseră asigurate în totalitate. Aceste cazuri au ajuns în atenția unui expert de la o companie de asigurări, care a informat imediat poliția.

În urma sesizării, ofițerii de la secția de poliție din Singen au demarat o anchetă amplă și au stabilit legături de familie și de prietenie între suspecții români.

 

Pagube de zeci de mii de euro

 

Astfel, în urma cercetărilor, marți, ofițerii de la sediul poliției din Constanța, cu sprijinul poliției Einsatz, au percheziționat mai multe apartamente ale suspecților, în baza a 17 mandate de percheziție, obținute de Parchetul din Constanța, la Tribunalul districtual din Constanța.

În urma acestei acțiuni, s-a constatat că cincisprezece persoane au fost găsite la aceste locații, în timp ce doi suspecți s-au mutat între timp din România.

Se estimează că pagubele, suferite de companiile de asigurări, sunt de ordinul a zeci de mii de euro.

Potrivit autorităților, investigațiile și evaluările, inclusiv în ceea ce privește valoarea exactă a pagubelor, sunt încă în curs de desfășurare, informează un comunicat al poliției. 

 

Doi hoți români, prinși în timp ce dormeau lângă bunurile furate

 

În după-amiaza zilei de luni, 6 decembrie, un muncitor a semnalat prezența unor persoane suspecte într-un apartament, care nu era locuit. Poliția a ajuns la fața locului, unde a găsit presupuse bunuri furate (biciclete și unelte) și a arestat doi bărbați.

Alerta a fost dată de un muncitor, care, cu intenția de a efectua lucrări de renovare într-un apartament nelocuit din Essen - Germania, a intrat în locuința în cauză de pe Haus-Berge-Straße, în jurul orei 14.00. În mod surprinzător, însă, muncitorul a dat peste doi bărbați care dormeau, iar lângă aceștia erau aproximativ 20 de biciclete, precum și zeci de cutii de scule și mașini de lucru.

Polițiștii, sosiți la fața locului, au pus capăt somnului bărbaților, nedumeriți de prezența forțelor de ordine, și i-au luat pe cei doi la întrebări. Aceștia nu au putut explica agenților de unde provin bunurile. Unele dintre ele erau noi și deja înfășurate în pături și saci de gunoi, pentru a fi transportate mai departe.

În urma acestei descoperiri, bunurile, despre care se crede că sunt furate, au fost confiscate. Cei doi presupuși hoți, doi cetățeni români, în vârstă de 16 și, respectiv, 18 ani, au fost arestați preventiv.

Departamentul de investigații penale a demarat acum cercetări suplimentare. În special, se investighează originea bicicletelor și a uneltelor presupuse a fi furate, informează un comunicat al poliției din Essen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel