Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania. Român, dispărut după un accident cu o barcă, găsit fără viață. Un alt tânăr conațional, salvat la limită
WhatsApp
Accident de barcă fatal, în Herrschinger Bucht, Germania. Un bărbat, în vârstă de 59 de ani, era dat dispărut de la accidentul, produs duminica trecută. Un alt tânăr român, de 27 de ani, a fost salvat. În această seară, iar șoferul ambarcațiunii a fost găsit mort.
Italia. Doi pescari români amendați cu 30.000 de euro pentru braconaj piscicol: 760 kg de pește confiscat

Duminica trecută, în jurul orei 16:50, forțele de salvare fuseseră informate despre o barcă cu pedale, care era în derivă în zona Herrschinger Bucht, și pe care se afla o persoană aparent inconștientă.

De fapt, ambarcațiunea a fost localizată rapid și un bărbat, un român de 27 de ani, a fost salvat. Acesta a fost dus la spital.

Pe măsură ce căutările au avansat, au apărut indicii că o a doua persoană se afla la bord în momentul accidentului și au fost inițiate măsuri de căutare intensivă. Imediat după începerea operațiunii de salvare, au fost inițiate ample măsuri de căutare a românului, care locuiește în Republica Moldova, și care inițial nu au avut succes.

Germania. Român, dispărut după un accident cu o barcă, găsit fără viață

 

După o nouă căutare în zonă cu ajutorul câinilor de urmă și a unui dispozitiv sonar, un corp fără viață a fost localizat, în această seară, la căderea nopții, în zona Herrschinger Bucht, la nouă metri adâncime. Sprijinit de o companie privată specializată, echipajul vasului de poliție WSP 7 din Dießen a reușit să recupereze cadavrul cu ajutorul unui robot și să îl aducă la mal. Acolo, ofițerii au fost ajutați de serviciul de salvare pe apă în continuarea operațiunilor de recuperare.

Persoana găsită era, fără îndoială, șoferul ambarcațiunii cu pedale, care dispăruse încă de duminică. Pe lângă reconstituirea accidentului, investigațiile poliției criminale din Fürstenfeldbruck se concentrează acum și asupra cauzei specifice a morții bărbatului, de 59 de ani.

Un alt român din Austria, în vârstă de 24 de ani, a fost rănit, marți după-amiază, în timpul lucrărilor forestiere la Maria Luggau.

Austria. Muncitor român, rănit în pădure

 

Românul a fost dus la spitalul raional Lienz de Crucea Roșie. Potivit inspectorilor de muncă, muncitorul român a operat telecomanda pentru a porni transportul unei telecabine forestiere lângă Maria Luggau din municipiul Lesachtal.

La un moment, după ce a ridicat un trunchi de copac lung de 16 metri, o creangă de la un alt trunchi de copac l-a lovit pe tânărul de 24 de ani la brațul stâng, relatează  kleinezeitung.at

Muncitorul a suferit răni ușoare, iar trei colegi i-au acordat primul ajutor. Ulterior, l-au dus până la poteca forestieră. Acolo, îl aștepta o ambulanță de la Crucea Roșie, care l-a dus la spitalul raional Lienz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel