Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania. Plan de RELANSARE a economiei, propus de cancelarul german Merkel. Simulente de MILIARDE de euro
WhatsApp
Oficialii germani lucrează la un program de de stimulente în valoare de 75 - 80 miliarde de euro, în ideea de a sprijini relansarea economiei după pandemia de coronavirus, potrivit unui articol publicat de săptămânalul Bild am Sonntag, preluat de Reuters.

Ministrul german de Finanţe, Olaf Scholz, şi colegul său de la Economie, Peter Altmaier, sunt aşteptaţi să prezinte programul în cursul săptămânii viitoare. Printre posibilele măsuri incluse în acest program se află reduceri de taxe, ajutoare pentru familii, fonduri suplimentare pentru micile companii, reducerii de datorii pentru municipalităţi şi subvenţii pentru industria auto, potrivit propunerilor formulate de diferiţi decidenţi.

Cea mai mare economie a Europei ar urma să înregistreze în al doilea trimestru al acestui an cea mai gravă recesiune de după cel de-al Doilea Război Mondial, potrivit Agerpres.

Noul pachet de stimulente ar urma să se adauge pachetului de salvare în valoare de 750 miliarde de euro convenit de autorităţile germane în luna martie.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat sâmbătă că ţara sa a trecut până acum cu bine de testul coronavirusului, dar că mai este nevoie de un mare efort, inclusiv economic, pentru a pune capăt pandemiei de Covid-19. "Europa poate ieşi din criză mai puternică decât a intrat", a adăugat cancelarul german, la câteva ore după prezentarea de către Comisia Europeană a unui plan european de relansare în valoare de 750 de miliarde de euro. "Partenerul cel mai important al Europei sunt Statele Unite, dar parteneriatul este diferit de ce dorim, mai ales în problema mediului", şi-a exprimat Angela Merkel regretul, fără să insiste asupra subiectului.

 [citeste si]

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel