Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania. Opt copii au vandalizat o şcoală. Pagubele materiale provocate se ridică la 150.000 de euro
WhatsApp
Opt copii cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani au pătruns weekendul trecut într-o şcoală din Germania, unde au spart ferestre, au dat foc la gunoaie şi au golit stingătoarele de incendii, a anunţat luni Poliţia din landul german Renania de Nord - Westfalia, informează DPA.
Germania Opt copii au vandalizat o şcoală. Pagubele materiale produse se ridică la 150.000 de euro

Pagubele materiale constatate la şcoala din Eschweiler, un oraş aflat la sud-vest de Dusseldorf, capitala landului menţionat, au fost estimate la 150.000 de euro.

Cei opt elevi au spart peste 20 de ferestre şi uşi înainte de a da foc la gunoaie şi de a folosi apoi extinctoarele şcolii pentru a stinge incendiul pe care l-au declanşat. Câţiva profesori, care se aflau în parcarea din exteriorul şcolii, au văzut lumini în interiorul clădirii şi i-au prins pe cei opt copii - cinci fete şi trei băieţi - în timp ce aceştia încercau să părăsească incinta unităţii de învăţământ.


Copiii au fost predaţi părinţilor lor, iar poliţia locală a deschis o anchetă.

 

Germania se pregătește să impună vaccinarea obligatorie din 16 martie

 

Guvernul german doreşte să impună obligativitatea vaccinării împotriva COVID-19 începând cu 16 martie pentru persoanele care lucrează în spitale, aziluri de bătrâni şi alte cabinete medicale, informează Reuters. 

Germania a fost reticentă în a impune vaccinarea obligatorie de teamă să nu agraveze lipsa de personal medical şi de îngrijire medicală, dar sprijinul pentru idee a crescut în rândul populaţiei pe măsură ce ţara se confruntă cu o creştere a infectărilor în al patrulea val al pandemiei.

Partidul Liberal Democrat (FDP), Partidul Social Democrat (SPD) şi Partidul Verzilor, care urmează să formeze miercuri noul guvern german, intenţionează să prezinte proiectul de lege în parlament în această săptămână.

Conform proiectului de lege consultat duminică de Reuters, personalul care lucrează în domeniile menţionate anterior ar trebui să dovedească că este vaccinat sau recuperat după COVID-19 sau să prezinte un certificat medical care să justifice că nu poate fi vaccinat, până pe 15 martie.

În contextul în care autorităţile germane intenţionează să vaccineze sau să ofere rapel pentru 30 de milioane de persoane înainte de Crăciun, proiectul de lege acordă, de asemenea, temporar permisiunea stomatologilor, medicilor veterinari şi farmaciştilor să vaccineze, cu asigurarea unei pregătiri adecvate. Proiectul de lege extinde până pe 15 februarie măsurile temporare ce permit landurilor federale să introducă măsuri de lockdown mai drastice dacă va fi necesar. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel