Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania: o mamă româncă și cei trei copii ai săi riscă să doarmă pe străzi
WhatsApp
O mamă și cei trei copii ai săi care locuiesc în Germania riscă să fie evacuați din locuință.  

Publicația germană migazin.de face cunoscut cazul unei mame românce, care din 2010 locuiește în chirie în localitatea Darmstadt și își crește singură cei trei copii.

În 2018, autoritățile de imigrare au hotărât că aceștia nu au dreptul la liberă circulație, prin urmare nu primesc niciun fel de ajutor de șomaj sau asistență socială.

Neavând un loc de muncă, femeia nu ar trebui să primească niciun ajutor social, însă Curtea Socială din Darmstadt consideră acest lucru drept o încălcare a drepturilor fundamentale ale omului, susținând că este ilegal ca străinii să fie excluși de la serviciile sociale germane oferite de lege.

În Germania, cetățenii UE ar avea dreptul la ajutoare sociale

 

Prin urmare, orice persoană, indiferent de naționalitate, membră a Uniunii Europene, care locuiește în Germania, dar nu lucrează sau nu are niciun alt drept de ședere, are dreptul să primească ajutor de șomaj de tip II și asistență socială.

Instanța germană din Darmstadt și-a argumentat vineri punctul de vedere, derivat din Articolul 1 al Legii Fundamentale, potrivit căruia orice cetățean membru UE, german sau străin, are dreptul să primească un minim de subzistență decent.

Familia în cauză a făcut o solicitate de urgență instanței de judecată din Darmstadt, iar Curtea Socială a înaintat deja cazul la Curtea Constituțională Federală, cea mai înaltă instanță, care ar trebui să decidă dacă dispozițiile legale privind excluderea serviciilor sociale pentru străini, membrii ai Uniunii Europene, sunt legale sau nu, potrivit Legii Fundamentale.

În prezent, acestă mamă și cei trei copii ai săi trăiesc din donații parohiale, existând chiar posibilitatea ca ei să fie evacuați din locuință din cauza restanțelor mari la plata chiriei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel