Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania. Muncitorii români, vaccinați după avalanșa testelor PCR false: „Le iau cu 10 euro. Unul din trei muncitori este pozitiv“
WhatsApp
Fermierii care au muncitori sezonieri români aduși la muncile câmpului, în „țara usturoiului“ - așa cum numesc ei regiunea Knoblauchsland din Nurnberg, au cerut și primit sprijinul Consulatului României la Nurnberg pentru a-i vaccina pe aceștia.
Germania. Muncitorii români primesc teste Covid false pentru 10 euro de la intermediari „O fraudă îndrăzneață!”

Acum, lucrătorii sezonieri din Țara Usturoiului sunt vaccinați! De luni de zile, regiunea agricolă se luptă cu virusul Corona. Motivul: Muncitorii care falsifică testele PCR și le aduc fermierilor teste negative false, făcând astfel să crească incidența la Nürnberg.

Directorul general al asociației agricultorilor, Jochen Loy (56 de ani), a declarat pentru BILD: "Testele pentru un muncitor costă zece euro pe săptămână. Fermierii plătesc din buzunarele lor." Loy vorbește clar: „Așa-numiții intermediari oferă lucrătorilor rezultate negative. Acestea sunt oferite pe trasee pentru echivalentul a 10 euro".

Vezi și: Germania. Muncitorii români primesc teste Covid false pentru 10 euro de la intermediari: „O fraudă îndrăzneață!

Testele corona reale în Polonia sau România costă mult, programările în centrele de testare sunt dificil de obținut. Fermierii din Knoblauchsland cunosc șmecheria și au reacționat deja.

Dar acum și lucrătorii pot fi vaccinați. Reprezentanții Asociației Fermierilor și ai Departamentului de Sănătate din Nürnberg au abordat propunerea consulului general al României, iar aceasta a dat o mână de ajutor.

Muncitorii de la recoltă din România și Polonia cumpără teste negative false, lucru care duce la creșterea incidenței la Nürnberg, relatează BILD, care a arătat că incidența a crescut foarte mult în ultimele zile. „Se pare că aproape fiecare al treilea lucrător la recoltă este pozitiv în Knoblauchsland“.

„Avem inconsecvențe de aproximativ 30% în testele de urmărire a lucrătorilor recoltatori”, spune Jochen Loy pentru BILD, directorul general al Asociației Fermierilor. Cu alte cuvinte: o treime din muncitorii recoltatori care au prezentat un test negativ au fost infectați.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel