Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania extinde până în martie restricţiile de intrare în ţară dinspre zonele de risc ridicat
WhatsApp
Restricţiile frontaliere prin care este interzisă intrarea în Germania pentru marea majoritate a persoanelor care vin din zone de risc ridicat din cauza prezenţei noilor tulpini ale coronavirusului va fi extinsă până în luna martie, potrivit unei propuneri prezentate miniştrilor din cabinetul german, potrivit dpa.

Interdicţia de intrare în Germania dinspre zonele de risc ridicat privind COVID-19, care în ultimele zile a provocat haos la frontiera cu Republica Cehă, este valabilă până la 17 februarie, potrivit calendarului iniţial.

Din zonele respective pot intra în Germania doar cetăţenii germani şi persoanele cu reşedinţa în această ţară, dar şi lucrătorii din domenii esenţiale, indiferent de cetăţenia lor.

Pe lista respectivă se aflau deja ţări precum Regatul Unit, Africa de Sud şi Portugalia, iar Republica Cehă şi landul austriac Tirol au fost adăugate în weekend.

Citeşte şi: Aurescu anunţă că MAE intervine pentru fluidizarea traficului la graniţa Germaniei

Pe de altă parte, ministrul sănătăţii german Jens Spahn a anunţat marţi că Germania intenţionează să le ofere tuturor cetăţenilor teste rapide gratuite pentru coronavirus, începând cu data de 1 martie, notează Reuters.

Potrivit lui Spahn, testele rapide antigen sunt acum disponibile în număr suficient pe piaţă pentru a le permite centrelor locale de testare şi farmaciilor să le ofere gratuit populaţiei. Informaţia a fost anunţată iniţial de grupul media RND, care a precizat că guvernul federal german va suporta costurile furnizării testelor antigen.

În ultimele săptămâni, numărul zilnic al noilor cazuri de COVID-19 în Germania a scăzut, marţi înregistrându-se 3.856 de astfel de cazuri. Incidenţa pe şapte zile a fost 59 de cazuri la 100.000 de persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel