Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania. Doi români s-au prefăcut că sunt polițiști și au convins o bătrână de 77 de ani să le dea comoara din casă: "Umblă hoți pe aici, doamnă!"
WhatsApp
Doi români au fost arestați în Germania, după ce s-au prefăcut că sunt polițiști și au convins o bătrână de 77 de ani să le dea mai multe monede vechi de argint și de aur pe care le avea în casă. Ei au avertizat-o că sunt hoți care umblă în zonă și că bunurile sunt mai în siguranță la ei. 

Autoritățile germane au reținut doi bărbați în vârstă de 19 ani, în Tuningen, sub suspiciunea că au comis o serie de furturi de monede prețioase. Cei doi indivizi s-au prezentat drept ofițeri de poliție, dar în realitate, au fost implicați într-o schemă de escrocherie.

Potrivit informațiilor furnizate de poliție, o femeie în vârstă de 77 de ani din Tuningen a primit un apel telefonic miercuri, la scurt timp după ora 9 dimineața. Un presupus polițist i-a comunicat că mai mulți hoți români au fost văzuți în zonă și că ea ar putea fi, de asemenea, o țintă. Femeia a fost sfătuită să-și protejeze obiectele de valoare, iar un ofițer de poliție a fost trimis să asigure temporar bunurile ei.

Aproximativ o oră mai târziu, hoții au sunat-o din nou pe bătrână. De data aceasta, un tânăr s-a prezentat drept același ofițer de poliție și a cerut femeii să predea mai multe monede de argint și aur pentru a fi păstrate în siguranță. Bărbatul a părăsit rapid locuința victimei cu monedele furate.

Norocul a fost de partea femeii, deoarece frauda a fost descoperită rapid. Poliția a fost alertată și a intervenit imediat. Când presupusul ofițer de poliție a sunat din nou, solicitând să confiște alte bunuri de valoare, el a fost arestat temporar.

În plus, un al doilea agresor, care aștepta într-o mașină în apropierea casei, a fost, de asemenea, reținut.

În urma unei percheziții, oamenii legii au găsit obiectele furate de la bătrână.

Urmărirea penală este în desfășurare, iar autoritățile continuă să investigheze această schemă de înșelăciune. Populația este îndemnată să fie vigilentă și să nu se lase păcălită de astfel de escroci.

 

---------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel