Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania cedează presiunilor și trimite tancuri Leopard 2 în Ucraina
WhatsApp
Autoritățile au confirmat că Germania va trimite tancuri Leopard 2 în Ucraina și va aproba exportul acestora din țările partenere.

Germania va trimite tancuri Leopard 2 în Ucraina. Totodată, autoritățile vor aproba exportul acestora din țările partenere, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Hebestreit, citat de Sky News.

Țara va furniza 14 tancuri de luptă, logistică și muniție.

Trupele ucrainene care vor folosi tancurile vor merge în Germania pentru a se antrena. 

Avertisment: Livrarea de tancuri Leopard Ucrainei va avea consecinţe pentru armata germană

 

Capacitatea operaţională a armatei germane, Bundeswehr, va fi slăbită şi mai mult de aşteptata furnizare de tancuri de luptă Leopard Ucrainei, a atras atenţia preşedintele Asociaţiei Bundeswehr-ului (DBwV), André Wüstner, transmite miercuri DPA.

Livrarea este 'bună pentru Ucraina, pe de o parte, (dar) rea pentru capacitatea operaţională a Bundeswehr, pe de alta', a afirmat Wüstner la televiziunea publică ZDF.

A fost naiv să se creadă că războiul din Ucraina se va încheia în două sau trei luni, şi noi livrări de arme vor urma cu siguranţă, a spus el.

'Dacă vrem nu doar să susţinem Ucraina, ci vrem de asemenea să fim capabili să ne apărăm pe noi înşine din nou', atunci politicienii trebuie să întărească industria de apărare astfel încât echipamentul necesar să fie disponibil în anii următori, a pledat Wüstner.

'În lunile recente, a devenit clar că suntem pregătiţi pentru apărare doar în anumite condiţii - dacă suntem cu adevărat', a afirmat el. 'Adevărul este că, începând din februarie (2022), am continuat să trimitem arme şi muniţii. Suntem în continuare în cădere liberă, încă nu am făcut niciun progres în ce priveşte propria capacitate de apărare', a adăugat Wüstner.

Politicienii poartă răspunderea nu doar de a sprijini Ucraina în războiul contra Rusiei, ci şi faţă de apărarea naţională şi aliată, a mai spus preşedintele DBwV, asociaţie cu 200.000 de membri (militari, rezervişti, civili din armată ş.a.).

După o lungă perioadă de ezitare, guvernul german a decis să trimită tancuri de luptă Leopard Ucrainei şi să autorizeze alte ţări să facă acelaşi lucru, a aflat DPA marţi din surse din interiorul coaliţiei de guvernare.

Ucraina cere tancuri de luptă occidentale de mai multe luni pentru a lupta contra agresorilor ruşi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel