Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania. Autorităţile anunţă relaxarea restricţiilor din 20 martie: „Pe cât posibil, ne întoarcem la viaţa normală”
WhatsApp
Guvernul german a dezvăluit miercuri mai multe detalii referitoare la planurile de ridicare, la sfârşitul lunii, a majorităţii măsurilor impuse pentru limitarea răspândirii COVID-19, informează agenţia DPA.

Potrivit proiectului de lege, după data de 20 martie, landurile germane vor putea în continuare să impună teste pentru coronavirus şi purtarea măştii de protecţie în unele situaţii, cum ar fi în spitale, centre de îngrijire sau în mijloacele de transport în comun. De asemenea, astfel de măsuri ar putea fi menţinute şi în şcoli.

Majoritatea celorlalte restricţii nu vor mai fi susţinute de legislaţie, a declarat miercuri ministrul Sănătăţii, Karl Lauterbach, într-o conferinţă de presă la care a participat alături de ministrul Justiţiei, Marco Buschmann.

"Pe cât posibil, ne întoarcem la viaţa normală", a spus Buschmann.

 

Accentul va fi pus în viitor pe limitarea focarelor locale



Accentul va fi pus în viitor pe limitarea focarelor locale, cu reglementări în vigoare pentru a lupta contra "punctelor fierbinţi" şi după ridicarea majorităţii restricţiilor asociate COVID-19, a precizat Lauterbach.

Astfel de măsuri care vizează punctele fierbinţi ar putea fi introduse la nivel de district, de oraş, sau chiar regional sau naţional.

Numărul cazurilor de infectare este din nou în creştere în Germania. Rata de incidenţă pe şapte zile a noilor cazuri de COVID-19 a ajuns miercuri la 1.319, mai ridicată decât în ziua precedentă şi cu 150 mai mare decât în aceeaşi zi de săptămâna trecută.

Numărul deceselor asociate COVID-19 refuză, de asemenea, să scadă, în ultimele 24 de ore fiind înregistrate 314 astfel de cazuri.

Rata de spitalizare este de 6,62 la 100.000 de persoane de-a lungul ultimei săptămâni, în creştere uşoară comparativ cu aceeaşi situaţie raportată luni.

"Încă sper că putem controla creşterea", a spus Lauterbach. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel