Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania anunță lockdown pentru nevaccinați. Anunțul Angelei Merkel și al succesorului ei, Olaf Scholz
WhatsApp
Germania a anunțat joi un lockdown la nivel național pentru cei nevaccinați.  Liderii Angela Merkel și Olaf Scholz susțin introducerea vaccinării obligatorii în lunile următoare.

Persoanelor nevaccinate li se va interzice accesul la toate activitățile, cu excepția celor mai esențiale, cum ar fi supermarketurile și farmaciile, pentru a reduce răspândirea coronavirusului, au anunțat în urmă cu scurt timp cancelarul Angela Merkel și succesorul ei, Olaf Scholz, în urma discuțiilor în celula de criză cu liderii regionali, anunță CNN.

Cei doi au susținut, de asemenea, propunerea de vaccinare obligatorie, care, dacă va fi votată în parlament, ar putea intra în vigoare cel mai devreme din februarie.

 

Viitorul cancelar german Olaf Scholz, favorabil vaccinării obligatorii

 

Viitorul cancelar german Olaf Scholz a declarat marţi că este în favoarea vaccinării obligatorii împotriva COVID-19 pentru a opri focarul de infecţii în ţara sa, relatează AFP.

Olaf Scholz „a afirmat că a înţeles că există dezbateri pe acest subiect în Bundestag la care participă toate partidele”, potrivit unor surse apropiate viitorului cancelar social-democrat.

Succesorul Angelei Merkel „şi-a semnalat simpatia pentru o astfel de reglementare” marţi, în cursul unei reuniuni cu Angela Merkel şi liderii celor 16 landuri ale Germaniei, care ar putea duce la o înăsprire a restricţiilor anti-Covid, au precizat sursele citate.

Închiderea barurilor şi a cluburilor sunt luate în considerare, potrivit presei germane.

 

Germania a exclus până acum varianta radicală de impunere a vaccinării



Germania a exclus până acum varianta radicală de impunere a vaccinării, aşa cum a procedat statul vecin Austria.

Obligaţia de vaccinare a fost decisă recent pentru personalul din căminele de bătrâni şi spitale, precum şi pentru soldaţii din Bundeswehr (armata) şi ar urma să intre în vigoare în curând.

Dar situaţia sanitară rămâne foarte tensionată marţi, cu o rată de incidenţă de 452,2 la 100.000 de locuitori.

Campania de vaccinare a dus până acum la vaccinarea completă a aproximativ 57 de milioane de persoane (68,5%).

Vaccinarea obligatorie, respinsă mult timp de majoritatea germanilor, este de acum cerută de aproape două treimi dintre ei (64%), potrivit unui sondaj recent realizat de RTL şi ntv.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel