Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania. Angela Merkel, AVERTISMENT după carantina parţială: "Numărul de cazuri de coronavirus creşte ABRUPT"
WhatsApp
Cancelarul Angela Merkel a avertizat joi camera inferioară a parlamentului de la Berlin că Germania se confruntă cu 'o situaţie dramatică', deoarece numărul de cazuri de coronavirus 'creşte abrupt', informează dpa şi Reuters.

Institutul Robert Koch a anunţat joi 16.774 de cazuri noi de infectare şi 89 de decese în ultimele 24 de ore; bilanţul de la începutul epidemiei de COVID-19 a ajuns astfel la 481.013 de cazuri şi 10.272 de morţi.

'O astfel de dinamică va suprasolicita unităţile de terapie intensivă în câteva săptămâni', ceea ce 'ne afectează pe toţi, fără excepţie', a declarat şefa executivului, la o zi după discuţiile cu liderii celor 16 landuri germane despre introducerea de noi restricţii şi interdicţii pentru reducerea contactelor.

 

Angela Merkel, avertisment pentru Parlament

 

Măsurile care vor fi în vigoare până la sfârşitul lui noiembrie includ închiderea instituţiilor culturale, centrelor de divertisment, restaurantelor şi altor localuri publice, desfăşurarea fără spectatori a meciurilor de fotbal din prima divizie şi interzicerea evenimentelor sportive de amatori şi limitarea întâlnirilor în aer liber la persoanele din maximum două locuinţe.

Populiştii care susţin că virusul este inofensiv sunt periculoşi şi iresponsabili, a mai spus Merkel în Bundestag, susţinând că 'nu vom putea înfrunta pandemia decât prin solidaritate şi transparenţă'. Coronavirusul ameninţă democraţia, a arătat ea: 'minciunile şi dezinformarea, teoriile conspiraţiei şi ura afectează nu doar dezbaterea democratică, ci şi lupta împotriva virusului'.

Deputaţii au perturbat de mai multe ori cu strigăte discursul în care cancelarul a mai anunţat că în Germania au început deja pregătirile pentru vaccinarea împotriva coronavirusului şi că guvernul pregăteşte directivele etice pe baza cărora se va decide cine va fi vaccinat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel