Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania adoptă o lege dură împotriva deținerii armelor
WhatsApp
Camera inferioară a parlamentului german a adoptat vineri o lege care acordă guvernului mai mult control asupra deţinerii armelor, despre care politicienii susţin că va contribui la combaterea terorismului, relatează DPA.

Legea a trecut cu sprijinul tuturor celor trei partide din coaliţia la guvernare: Uniunea Creştin-Democrată (CDU) a Angelei Merkel, Uniunea Creştin-Socială (CSU), formaţiunea soră din Bavaria, şi Partidul Social Democrat (SPD).

Textul prevede o extindere a registrului naţional al armelor de foc, ceea ce face să fie mai uşor pentru autorităţi să urmărească armele până la proprietarii lor.

În plus, legea prevede noi exigenţe de înregistrare pentru fabricanţii şi vânzătorii de arme, precum şi alte măsuri menite să prevină ca armele să ajungă în mâinile extremiştilor.

Atacurile sângeroase, cel mai bun argument 



Aleasa SPD Helge Lindh a dat ca exemple atacurile de la Paris din 2015, atacul de la Berlin comis de Anis Amri la târgul de Crăciun din Berlin în 2016 şi un atac mai recent asupra unei sinagogi în oraşul Halle.

"Este necesar să avem şi să aplicăm legi stricte şi aspre privind deţinerea armelor în această ţară", a spus Lindh.

Parlamentarul CDU Andrea Lindholz a cerut noi reglementări legislative la nivel european pentru a crea "standarde de încredere" pe continent.

Ea a mai spus că cei circa două milioane de proprietari legali de arme din Germania nu ar trebui să facă obiectul suspiciunii generale.

Vânătorii şi alţi proprietari legali de arme au criticat o variantă originală a legii, care ar fi prevăzut ca proprietarii să dovedească regulat că folosesc armele în scopuri legitime pentru a le putea păstra.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel