Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania. Ministrul justiţiei propune ca cei nevaccinaţi să îşi plătească opţiunile de testare
WhatsApp
Ministrul german al justiţiei Christine Lambrecht şi-a reafirmat luni opoziţia faţă de vaccinarea obligatorie împotriva coronavirusului, într-un interviu la televiziunea publică naţională, citat de DPA.
Christine Lambrecht (sursa foto: facebook)

"Nu va exista o vaccinare generală obligatorie, dar trebuie să transmitem mesajul că mă protejez cu această vaccinare şi de asemenea mai ales pe alţii", a declarat Lambrecht pentru programul Morgenmagazin de la ZDF.

"Cred că ar trebui să rămânem la procedura că cei care au fost vaccinaţi, cei care s-au recuperat şi cei care au dat rezultate negative ar trebui să aibă acces", a spus Lambrecht.

"Odată ce toţi cei care pot fi vaccinaţi nu o fac, ar trebui totuşi să ne gândim dacă ei ar trebui să-şi plătească opţiunile de testare şi acestea să nu mai fie pe cheltuiala publicului", a notat ea.

Lambrecht a menţionat că legislaţia germană permite restaurantelor, de exemplu, să respingă patronii nevaccinaţi.

Întrebată dacă vaccinarea obligatorie ar putea fi luată în considerare în virtutea legii germane, Lambrecht şi-a exprimat opinia că aşa ceva nu se poate.

"Acest lucru are în primul rând legătură cu faptul ca această vaccinare nu a fost pe piaţă de mult timp şi, de asemenea, eu nu o văd ca necesară", a spus ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel