Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Generalul rus care a condus războiul electronic în atacul care a ucis 100 de soldați din Ucraina, ucis lângă Izium
WhatsApp
Autoritățile ucrainene au declarat că generalul-maior rus Andrei Simonov a fost ucis în apropiere de orașul Izium din regiunea nord-estică Harkov. Simonov era un comandant de rang înalt în domeniul războiului electronic.

Rusia a mai pierdut un general în invazia lui Vladimir Putin în Ucraina, potrivit unor înalți oficiali ucraineni, relatează 'The Kyiv Post'.

Generalul Andrei Simonov a fost ucis în apropiere de orașul Izium din regiunea Harkov, ocupată în prezent de forțele rusești. Armata ucraineană a atacat, sâmbătă, un post de comandă al Armatei a 2-a ruse din această zonă, lovind peste 30 de vehicule blindate rusești, inclusiv tancuri. Generalul s-a aflat printre cei 100 de soldați ruși uciși în atac, a declarat consilierul militar al președintelui Zelenski, Oleksiy Arestovych, care a precizat că surse militare bine plasate au confirmat moartea lui Simonov.

Simonov era un comandant de rang înalt în domeniul războiului electronic, a declarat consilierul guvernamental ucrainean Anton Gherșcenko pe contul său de Telegram.

Simonov este al zecelea general rus care moare în Ucraina

 

Rusia a suferit pierderi grele de când a început invazia în Ucraina, la 24 februarie, inclusiv mulți dintre generalii și comandanții săi de top. NATO estimează că Rusia a pierdut până la 15.000 de soldați în timpul războiului, în timp ce Ucraina susține că a ucis aproape 20.000 de soldați. Cu toate acestea, Rusia a stabilit un bilanț oficial de 1.351 de morți în Ucraina, cifră actualizată ultima dată la 25 martie.

Autoritățile ruse nu au confirmat decesul generalului Simonov. Deși Ucraina și alte surse au anunțat că Rusia a pierdut zeci de ofițeri și comandanți de rang înalt în timpul invaziei, Kremlinul a confirmat rareori aceste rapoarte.

Izium se află aproape de granițele administrative ale regiunilor cele mai estice Luhansk și Donețk, de-a lungul râului Siversky Donets. Forțele rusești încearcă să avanseze mai mult în zona cunoscută sub numele de Donbass, spre orașul Slovyansk.

Un număr surprinzător de mare de comandanți de rang înalt uciși

 

Problemele de comunicare și o lipsă generală de disciplină sunt enumerate ca fiind motivele pentru moartea generalilor ruși. Trupele lui Putin ar folosi recruți care sunt slab pregătiți, potrivit 'Insider'. Această lipsă de pregătire ar îngreuna trimiterea de ordine, forțând Rusia să se deplaseze mai aproape de linia frontului, unde sunt mai expuși și mai susceptibili de a deveni ținte.

"Este o lipsă de pregătire în rândul armatei", a declarat pentru Foreign Policy un diplomat european, care a vorbit cu publicația sub rezerva anonimatului. Aceeași sursă a declarat că forțele armate ale Rusiei pur și simplu nu sunt pregătite pentru ceea ce încearcă să facă.

Un oficial al Pentagonului american a declarat pentru US News and World Report că, în mod normal, Rusia nu își organizează armata în același mod în care o fac armatele occidentale, deoarece Rusia plasează "generalii în situații periculoase mai ușor decât omologii lor americani"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel