Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
G7, "pe deplin unit" în privinţa consecinţelor, în cazul în care Rusia invadează Ucraina
WhatsApp
Grupul ţărilor celor mai industrializate ale lumii se arată unit în cazul în care Rusia invadează Ucraina.
Foto: Pixabay

Grupul ţărilor celor mai industrializate ale lumii, G7, este pe deplin unit în ceea ce priveşte îngrijorările sale cu privire la consolidarea militară a Rusiei la frontiera cu Ucraina şi asupra consecinţelor în cazul în care Moscova invadează Ucraina, a declarat sâmbătă o înaltă oficialitate din Departamentul de Stat al SUA, transmite Reuters, a cărei identitate nu este menţionată de agenţia de presă britanică, scrie Agerpres. 

Oficialitatea americană a descris discuţiile miniştrilor de externe din G7 - reuniţi la Liverpool, în nordul Angliei - drept "intense" şi a declarat că există în continuare o cale a diplomaţiei pentru a reduce tensiunile cu Rusia.

"Dacă aleg să nu urmeze această cale, vor exista consecinţe uriaşe şi costuri severe drept răspuns, iar G7 este pe deplin unită în această privinţă", a declarat ea. 

CITEȘTE ȘI: G7 vrea să prezinte un front unit în faţa "agresorilor lumii"

 

"Trebuie să ne strângem cu fermitate pentru a face faţă agresorilor care încearcă să limiteze terenul libertăţii şi al democraţiei", a declarat şefa diplomaţiei britanice, Liz Truss, a cărei ţară deţine preşedinţia G7, la deschiderea acestei reuniuni de două zile. "Pentru aceasta, trebuie să vorbim neapărat pe o singură voce", a adăugat ea, făcând apel la reflecţie pentru "a reduce dependenţa strategică" şi a consolida "arhitectura de securitate" a marilor puteri, care îşi revendică apartenenţa la tabăra democratică, faţă de "regimuri autoritare", scrie Agerpres. 

Cu toate că Truss nu a numit adversarii, declaraţiile ei se înscriu în voinţa, îndeosebi a SUA, de a face ca G7 să participe la strategia occidentală menită să contracareze ambiţiile Chinei pe scena mondială.

Însă momentan, un alt rival este cu siguranţă în vizor, potrivit AFP: Moscova, pe care Washingtonul, europenii şi Kievul o acuză de mai multe săptămâni că se pregăteşte de o posibilă invazie a Ucrainei, lucru dezminţit de Kremlin.

Citește știrea integral aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel