Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Furtună brutală: Mii de zboruri au fost anulate și sute de școli închise, în SUA
WhatsApp
Regiunile din nordul şi vestul Statelor Unite sunt afectate de o furtună de iarnă calificată de presă drept „masivă” sau „brutală”.
Furtună brutală: Mii de zboruri au fost anulate și sute de școli închise, în SUA

Mii de curse aeriene sunt anulate sau întârziate iar circulaţia rutieră este extrem de dificilă sau chiar imposibilă din cauza poleiului, informează Observator. Stratul de zăpadă poate ajunge la 60 de centimetri, iar rafalele de vânt, la 100 de kilometri pe oră.

 

Mii de curse aeriene sunt anulate sau întârziate

 

Avertismentele de vreme rea sunt în vigoare pentru zonele unde trăiesc 50 de milioane de oameni. Ca măsură de precauţie au fost închise sute de şcoli, ca şi adunarea legislativă a statului Minnesota.

Efectele furtunii se fac simţite şi pe coasta de est sau în California unde, chiar dacă ninge mai puţin, zeci de mii de oameni au rămas fără curent electric. 

 

Autorităţile au închis şcolile în Madagascar înainte de sosirea ciclonului Freddy

 

Guvernul din Madagascar a anunţat că a suspendat cursurile în şcoli şi transporturile aflate pe traseul prevăzut al ciclonului tropical Freddy, care urmează să atingă uscatul în sud-estul ţării până marţi seara, relatează Reuters.

Se aşteaptă ca ciclonul să lovească districtul Mananjary, situat la circa 270 km de capitala Antananarivo, fiind însoţit de rafale de vânt de până la 155 km/h, au anunţat serviciile de meteorologice din Madagascar.

Sunt aşteptate ploi abundente şi valuri de peste şapte metri înălţime în apropierea zonei de impact, a afirmat Federaţia Internaţională a Crucii Roşii pe Twitter, emiţând o alertă roşie pentru această zonă.

Tot traficul pe traseul prevăzut al ciclonului Freddy a fost suspendat în noaptea de marţi spre miercuri, a anunţat Ministerul Transporturilor din Madagascar.

Ministerul Educaţiei a declarat că a suspendat cursurile şcolare în cel puţin 10 regiuni.

Ciclonul Freddy urmează să atingă uscatul în Madagascar la aproape o lună după ce furtuna tropicală Cheneso a lovit statul insular cu 29 de milioane de locuitori, provocând moartea a 33 de persoane şi forţând mii de persoane să-şi părăsească locuinţele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel