Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Franța va oferi din nou ajutoare financiare persoanelor cu venituri mici. Elisabeth Borne: "Banii vor fi virați direct în cont"
WhatsApp
Franța va oferi un ajutor financiar persoanelor cu venituri mici, în încercarea de a limita efectele scumpirilor la alimente, combustibil și articole de uz casnic. 

Premierul Franței, Elisabeth Borne, a anunțat acordarea unui ajutor financiar pentru persoanele cu venituri modeste, pentru a le ajuta să facă față creșterilor de prețuri ale alimentelor, combustibilului și articolelor de uz zilnic. Noul premier a anunțat că ajutorul financiar va fi distribuit în luna septembrie.

Ea nu a intrat în detalii cu privire la pachet sau la valoarea acestuia și s-a limitat la a preciza că acesta va fi destinat gospodăriilor cu venituri mici, fiind plătit direct în conturile oamenilor, odată cu începerea școlii.

 

Ajutorul ar putea fi în valoare de 100 sau de 150 de euro

 

Potrivit publicației TheLocal.fr, este probabil ca schema să fie similară cu "chèque energie", ajutorul distribuit pentru aproximativ 6 milioane de persoane în 2020 și 2021. Atunci, 100 de euro au fost plătiți direct în conturile bancare ale gospodăriilor cu venituri mici.

"În regim de urgență, cu inflație, va fi un ajutor plătit direct în contul bancar, deodată, ținând cont de numărul de copii din familie", a declarat premierul pentru France Bleu.

Anunțul vine după ce ministrul de finanțe Bruno Le Maire a confirmat săptămâna trecută că măsura de reducere a facturilor la energie va rămâne în vigoare cel puțin până la sfârșitul anului 2022 și posibil până în 2023, înghețând prețurile la gaze și plafonând creșterile facturilor la electricitate la patru procente.

De asemenea, guvernul continuă să opereze reducerea pentru carburanți, prin care rambursează 18 cenți pe litru din costul benzinei sau al motorinei. Aceasta va rămâne în vigoare cel puțin până în luna iulie și este posibil să fie prelungită.  

 

Pachet masiv de ajutoare financiare

 

Un pachet masiv de ajutoare financiare a fost, de asemenea, direcționat către industrii, inclusiv către șoferii de camioane, fermieri și pescari, pentru a-i ajuta să facă față creșterii prețului combustibilului ca urmare a invaziei rusești în Ucraina.

Aceste măsuri s-au combinat pentru a oferi Franței una dintre cele mai scăzute rate ale inflației din Europa, dar consumatorii s-au confruntat în continuare o creștere a prețului alimentelor și a obiectelor de uz casnic de zi cu zi, precum și o penurie a anumitor produse, inclusiv ulei de floarea-soarelui și muștar.

Economia Franței s-a contractat în primul trimestru al anului 2022, deoarece gospodăriile au cheltuit chiar mai puțin decât se credea anterior din cauza creșterii inflației, a anunțat agenția de statistică INSEE, reducând o estimare inițială de creștere zero la o contracție netă a economiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel