Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Franța. Trei pescari moldoveni, ghinioniștii anului: prinși cu mașina plină de pește, au ajuns la închisoare
WhatsApp
Trei moldoveni au fost prinși duminică, 20 februarie 2022, în timp de furau într-o fermă piscicolă din Andelle. Cei trei pescari au fost condamnați la șase luni de închisoare de către instanța judiciară din Évreux.
Franța. Trei pescari moldoveni, ghinioniștii anului. Prinși cu mașina plină de pește, bărbații au ajuns după gratii

Cei trei pescari au fost prezentați, marți, 22 februarie 2022, pentru o înfățișare imediată în fața instanței de judecată din Évreux. Pe lângă faptul că toți trei aveau obligația de a părăsi teritoriul francez, au fost văzuți de jandarmii care patrulau în apropierea fermei piscicole Andelle, din Perruel.

Duminică, 20 februarie, la prânz, polițiștii au văzut o dubă Mercedes care era parcata pe un drum din zona fermei de acvacultură. Întrucât ferma piscicolă fusese, anterior, ținta hoților, oamenii legii au decis să o verifice, scrie publicația paris-normandie.fr.

În dubă, polițiștii au găsit doi saci mari din plastic cu pește, o plasă de pescuit și mai multe pungi de plastic, cu urme de sânge. La volan, se află un moldovean, care vorbea limba rusă, și care a explicat instanței, prin interpretul său: „Nu știu nimic, nici măcar nu știu a cui este duba".

Franța. Trei pescari moldoveni, ghinioniștii anului. Bărbații au ajuns după gratii, prinși cu mașina plină de pește

 

Jandarmii au continuat cercetările. Puțin mai departe, au zărit alți doi indivizi, dintre care unul purta mănuși de cauciuc care emanau un miros puternic de pește, ceea ce a întărit suspiciunile militarilor.  

Asistați de doi traducători pentru limbile rusă și română, cei trei inculpați încearcă să se justifice: „Ne-am rătăcit și ne-am oprit acolo să mâncăm. Păstrăv, fără îndoială...".

Răspunsurile lor contradictorii și excentrice au fost făcute pentru a scăpa de pedepse. Totuși, procurorii nu i-au crezut și i-au trimis, pe cei trei pescari, după gratii, timp de ase luni.

 În apărarea lor, avocatul Me Fichet-Boyle a invocat panica clienților săi, care erau total dezorientați. „În acest caz, probele nu sunt. Din păcate, au fost distruse”, a transmis avocatul celor trei moldoveni.

Instanța, insensibilă la umorul moldovenesc, i-a condamnat pe cei trei bărbați la șase luni de închisoare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel