Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Franța. Sute de mii de persoane, așteptate la protest într-o ultimă încercare de a bloca legea prin care se măreşte vârsta de pensionare
WhatsApp
Sute de mii de persoane sunt aşteptate în stradă în Franţa, astăzi, pentru ceea ce este văzută a fi drept o ultimă încercare de a bloca legea prin care se măreşte vârsta de pensionare.

Acţiunile de astăzi doresc să încurajeze iniţiativa legislativă de abrogare a creşterii vârstei de pensionare, de la 62 la 64 de ani, depusă de grupul parlamentar al independenţilor şi programată să fie dezbătută joi, 8 iunie, în Adunarea Naţională.

Văzută drept o ultimă speranţă de a întoarce lucrurile, legea de abrogare are însă puţine şanse să întrunească majoritatea şi să fie adoptată.

Ministerul de Interne a anunţat desfăşurarea unui dispozitiv de 11.000 de poliţişti şi jandarmi pentru a asigura securitatea manifestaţiilor.

Protest în Franța

 

La Paris a fost autorizată folosirea dronelor pentru supravegherea protestelor. Autorităţile au informaţii că numeroşi militanţi de extremă stânga vor veni din străinătate şi se vor alătura celor francezi, încercând să provoace tensiuni în interiorul marşurilor sindicale.

Apelului la grevă i-au răspuns însă foarte puţine sectoare de activitate. Astfel, oprirea lucrului de către controlorii de trafic aerian va afecta o treime din cursele interne de pe Aeroportul Orly din sudul Parisului.

Nu vor fi probleme pe Aeroportul Internaţional Roissy Charles de Gaulle şi nici pe cel de la Beauvais. Traficul feroviar va fi foarte puţin perturbat, iar în sectorul energetic şi în educaţie au fost anunţate unele mişcări greviste, dar de mică amploare şi cu caracter mai degrabă local, transmite Rador.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel